info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka i Borås | Boka i Göteborg

Trådlyft i Borås

Trådlyft

Slipp tråkiga hamsterpåsar, tyngande nasolabialveck och marionettlinjer. Återfå ditt V-formade/hjärtformade, yngre och feminina ansikte med trådlyft!

Trådlyft är en av de allra senaste behandlingarna inom estetisk skönhet.

Med behandlingen kan vi både lyfta ditt ansikte tillbaka på plats, vi kan även jobba kollagenstimulerande och till viss del volymskapande på utvalda områden.

För att boka i Borås, klicka här >>

Trådlyft är, inom estetisk skönhet, en relativt ny behandlingsform och nedan får du svar på de allra vanligaste frågorna. Hos oss är det enbart legitimerad personal som utför denna typ av behandling.

 

Vanliga frågor och svar – trådlyft

 

Hur går en behandling till?

För trådlyft krävs alltid en kostnadsfri konsultation, denna går utmärkt att göra hos oss på plats eller över telefon. Efter din konsultation bokas en tid för behandlingstillfället. Du behöver inte förbereda dig på något speciellt sätt innan behandlingen.

Din behandlare kommer först rengöra och desinficera ditt ansikte, därefter kommer du få direktverkande bedövning. Denna injicerar vi för bästa effekt. Sedan är det dags att applicera själva trådarna.

Om du vill följa ett behandlingsförlopp i detalj rekommenderar vi dig att kolla på vår höjdpunkt “trådbehandling” på vår Instagram @helensbeautycenter.

 

Hur ont gör en behandling?

Bedövningen kan svida något vid injektion. Har du gjort Profhilo kommer du känna igen känslan! Vid själva applicerandet av trådar är du bedövad och ska således inte känns någon kraftig smärta.

Du kommer uppleva att du blir behandlad men de allra flesta kan både prata och skratta obehindrat under behandlingen.

 

Vad består trådarna av?

Trådarna består av polydioxanon vilket vanligen förkortas PDO. PDO har under många år använts inom kirurgi och de trådar som används vid operationer består av just PDO. PDO är vävnadsvänligt, ej immunogent (framkallar ej allergi), ansamlar inte pigment och är ofarligt för kroppen.

 

Vem passar et trådlyft för?

Alla! I stort sett vemsomhelst kan göra en trådbehandling med ett fantastiskt resultat. på HBC gör vi alltid noggranna konsultationer där vi tillsammans med dig går igenom utgångsläge och önskat läge och bedömer vilken behandling och behandlingsplan som passar dig bäst.

Just trådar har en oerhört anpassnings-vidd vilket gör att du kan behandla både yngre, äldre, grövre och tunnare hud beroende på val av trådar och placering.

 

Finns det olika trådar?

Ja, det stämmer!

Dels finns det COG-trådar vilka är de trådarna de flesta tänker på när man hör om trådbehandling. Dessa trådar påminner om en fiskelina med hullingar på. Det är dessa trådar som används om du vill ha en lyftande effekt. Trådarna läggs ex. ofta längst med hela kinden för att skapa ett lyft. COG-trådarna är ca. 10-15 cm långa.

Det finns också mono-trådar vilka är mindre trådar och har en kollagenstimulerande effekt istället för en lyftande effekt. Dessa trådar kan du likna vid ett hårstrå som är ca. 3 cm långt. Monotrådarna lämnas under huden på noga utvalda områden för att förbättra struktur och återskapa volym. Ex. används monotrådar med fördel under ögon för att reducera fina linjer, hålighet och i vissa fall mörkhet.

För att krångla till det ytterligare finns det dessutom olika varianter av både COG- och mono-trådar. Din behandlare kommer skapa en individuell behandlingsplan för just dig!

 

Ska jag välja COG- eller mono-trådar?

Din behandlare kommer guida dig rätt baserat på ditt utgångsläge och önskade läge. I många fall använder vi oss av kombinationen.

 

Hur snabbt går det innan jag ser ett resultat?

Det beror på vilken typ av tråd du är behandlad med.

COG-trådarnas lyftande effekt ses omgående men eftersom även dessa trådar är kollagenstimulerande kommer resultatet förstärkas och förbättras under 5-6 månader. Mono-trådarnas kollagenstimulerande effekt syns efter 5-6 månader.

 

Hur länge håller resultatet?

Det tar 18-24 månader innan COG-trådarna lösts upp av huden. Mono-trådarna försvinner ur huden efter 6-12 månader.

Däremot kvarstår effekten en period även efter att trådarna lösts upp eftersom du fått en kollagenstimulerande effekt!

 

Kan jag gå till jobbet dagen efter?

De allra flesta återgår direkt till sitt vanliga liv efter en behandling. Vissa kan känna sig något omtöcknade. Har du ett fysiskt krävande arbete rekommenderar vi dig att vara ledig dagen efter främst för att låta läkningsprocessen få börja verka.

Det kan uppstå en lättare svullnad och blåmärken i det behandlade området. Svullnaden lägger sig mellan 3-6 dagar och blåmärkena kan kvarstå upp till 14 dagar.

 

Vilka förhållningsregler gäller efter en behandling?

Samma dag som din behandling rekommenderar vi dig att ta det lugnt. Du får inte heller sminka dig på 24 timmar. Undvik bastu och bad i offentliga miljöer 48 timmar. Undvik träning och hårdare fysisk aktivitet i en vecka.

 

Vilka resultat kan jag förvänta mig?

Denna kunden är behandlad hos oss och bilden är tagen efter att högra sidan (på bilden) är behandlad och vänstersidan är orörd.

  • Notera käklinjen. Den är betydligt längre och rakare på höger sida medan vänstersidan går mer utåt för att sedan gå uppåt runt hamsterpåsen
  • Notera den nasolabiala linjen (linjen mellan näsvinge och mungipa). På den högra sidan är denna betydligt mindre framträdande
  • Notera den högsta punkten på kindbenet vilken är högre på den högra och behandlade sidan
  • Notera formen på nedre delen av ansiktet. På den högra och behandlade sidan kan du tydligare se en V-form

Observera att resultatet kommer förstärkas under de kommande 5-6 månaderna.

 


© HBC 2024