info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka i Borås | Boka i Göteborg

Problem med mjäll? Få hjälp!

Har du problem med mjäll?

Vår hud förnyas hela tiden underifrån och gamla hudceller stöts bort, även i hårbotten. När många hudceller stöts bort samtidigt, så man kan se det kallas det för mjäll. Man vet inte den exakta orsaken till mjäll, men det finns två olika varianter: torrmjäll och fetmjäll.

Om du har problem med mjäll och är intresserad av en behandling ska du först boka in en kostnadsfri konsultation. Konsultationen genomförs antingen på plats i salongen i Borås, eller via telefon, och är till för att hjälpa dig att hitta de rätta produkterna.

För att boka i Göteborg, klicka här >>

För att boka i Borås, klicka här >>

Behandling mot mjäll

Torrmjällen faller lättare av och man ser dem tydligt i håret och på mörka kläder. Vid torrmjäll kan det vara en jästsvamp som orsakar problemen.

Vid fetmjäll producerar talgkörteln i hårsäcken mycket talg och när talgen möter syret på hårbotten så oxiderar den. Det lägger sig som en hinna på hårbotten och upp på hårskaftet. Det täpper igen hårsäcken och detta leder till att miljön i hårsäcken försämras vilket betyder sämre hårväxt. Fetmjäll faller inte av som torrmjäll men ger ofta klåda och när man kliar sig i hårbotten lossnar även de mjällen.

Det finns mjällprodukter som effektivt minskar alla typer av mjällproblem. Det finns flera olika anledningar till mjällproblem, men dessa produkter fungerar utmärkt oberoende av anledningen till problemen. Produkterna innehåller bland annat rosmarin och pepparmintolja. Rosmarin motverkar den överdrivna talgproduktionen och innehåller antioxidanter och exfolierande olja som desinficerar och renar skalpen för att motverka mjäll. Pepparmintolja används för sina antiseptiska egenskaper. Aloe Baradensis återfuktar huden vid torrmjäll och dämpar klåda.

Alla produkter är ekologiska, utvunna av växtrikets ingredienser.

Läs mer om Mineral treatment
Läs mer om Emmebi Italia och deras fantastiska produkter

© HBC 2023