info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka i Borås | Boka i Göteborg

Problem med mjäll? Få hjälp!

Har du problem med mjäll?

Många har problem med mjäll. Vår hud förnyas hela tiden underifrån och gamla hudceller stöts bort, även i hårbotten. När många hudceller stöts bort samtidigt, så man kan se det kallas det för mjäll. Man vet inte den exakta orsaken till mjäll, men det finns två olika varianter: torrmjäll och fetmjäll.

Om du har problem med mjäll och är intresserad av en behandling ska du först boka in en kostnadsfri konsultation. Konsultationen genomförs antingen på plats i salongen i Borås, eller via telefon, och är till för att hjälpa dig att hitta de rätta produkterna.

För att boka i Göteborg, klicka här >>

För att boka i Borås, klicka här >>

Behandling mot mjäll

Många lider av problem med mjäll och tycker att det känns besvärande. Torrmjällen faller t ex lättare av och man ser dem tydligt i håret och på mörka kläder. Vid torrmjäll kan det vara en jästsvamp som orsakar problemen.

Vid fetmjäll producerar talgkörtlarna i hårsäcken mycket talg, och när talgen kommer i kontakt med syre på hårbotten oxiderar den. Detta bildar en hinna på hårbotten och håret, som kan täppa till hårsäckarna och försämra hårväxten. Fetmjäll faller inte av som torrmjäll men orsakar ofta klåda, och när man kliar sig lossnar mjällen.

Det finns mjällprodukter som effektivt minskar alla typer av problem med mjäll. Produkterna fungerar bra oavsett orsaken till mjällen. De innehåller bland annat rosmarin och pepparmyntsolja. Rosmarin motverkar överdriven talgproduktion, innehåller antioxidanter och exfolierande oljor som desinficerar och rengör hårbotten för att motverka mjäll. Pepparmyntsolja används för sina antiseptiska egenskaper. Aloe Barbadensis återfuktar huden vid torrmjäll och lindrar klåda.

Alla produkter är ekologiska, utvunna av växtrikets ingredienser.

Läs mer om Mineral treatment
Läs mer om Emmebi Italia och deras fantastiska produkter

© HBC 2024