info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka i Borås | Boka i Göteborg

Mesoestetic i Borås

Acnelan och Cosmelan

Mesoestetic är vårt senaste tillskott när det kommer till avancerad hudvård, både vad gäller behandlingar och produkter för hemmavård. Varumärket är relativt nytt på den svenska marknaden och vi är oerhört stolta över att vara bland de första klinikerna i Sverige som arbetar med Mesoestetic.

Hos oss hittar du Mesoestetics hemmavårdsprodukter men också de två världsledande behandlingarna Acnelan och Cosmelan. Acnelan är behandlingen för dig som lider av acne, medans Cosmelan är perfekt för dig som har envisa pigmenteringar.

För att boka i Borås, klicka här >>

Acnelan 

Acnelan är en medicinsk behandling framtagen för måttlig till svårt acnebenägen hud och rekommenderas som ett sista steg innan medicinering krävs. Behandlingen är baserad på ett komplex av aktiva ingredienser som verkar genom att reducera inflammation, hämma bakterietillväxt och reglera talgproduktion, irritation, rodnad samt svullnad. Acnelan kan utföras på både ansikte och kropp.

Hur går en behandling till?

Acnelan kräver en obligatorisk konsultation för att säkerställa att behandlingen kan utföras. Efter det rengörs huden noggrant och en kraftfull kemisk peel appliceras och får verka innan den neutraliseras och tas bort. Behandlingen avslutas med en lugnande mask och produkter som förstärker effekten och skyddar huden.

Behandlingen sker i kur om tre behandlingar med 15-21 dagar mellan sessionerna. Vid svårare acne kan det krävas upp till sex behandlingar. Det är nödvändigt att använda rekommenderade hemvårdsprodukter och följa rekommendationer under och efter kuren för att uppnå ett optimalt resultat.

Pris: Varje behandling kostar 1990 kr och hemmavårdskitet kostar 990 kr. Du vet väl om att vi erbjuder delbetalning både via SVEA (för dig som är Benefit client) och Klarna.

Totalkostnaden över 3 månader blir 6960 kr (är du Benefit Client blir ditt pris istället 6264 kr, läs mer om hur du blir Benefit Client här).

Cosmelan

Cosmelan är en världsledande och kraftfull behandling framtagen för hyperpigmenteringar av olika ursprung. Cosmelan reducerar melasma, postinflammatorisk hyperpigmentering, sol- och åldersfläckar samt fräknar och är säker att utföra på alla hudtyper på Fitzpatrick-skalan. Behandlingen verkar på alla stadier i pigmenteringsprocessen för att reglera överproduktion av melanin, reducera synliga hyperpigmenteringar och förebygga risk för återuppkomst. För att uppnå maximalt och långvarigt resultat krävs det att huden går igenom flera cellförnyelseprocesser under behandlingens gång.

Hur går en behandling till?

Cosmelan kräver en obligatorisk konsultation för att säkerställa att behandlingen kan utföras. Därefter följs behandlingen upp med en klinikbehandling där en mask appliceras som ska verka i 8-12 timmar. Efter masken tvättats av får inga aktiva produkter appliceras under kommande 48-72 timmar. Sedan följer ett 6 månaders strikt protokoll av hemvårdsprodukter. Dessa produkter gör att behandlingen blir kontrollerad och fortsatt verksam under hela behandlingsförloppet. Det är nödvändigt att använda rekommenderade hemvårdsprodukter och följa rekommendationer under och efter kuren för att uppnå ett optimalt resultat.

Pris: Klinikbehandlingen kostar 4490 kr inkluderat hemmaprodukter för en månad. Efter en månad behöver du köpa till ett till hemmakit á 1990 kr, efter drygt 3 månader behöver du sedan köpa det sista hemmavårdskitet á 1990 kr. Under behandlingsperioden (6 månader) använder du endast dessa produkter och kan med andra ord ställa din ord. hudvårdsrutin på hyllan. Du vet väl om att vi erbjuder delbetalning både via SVEA (för dig som är Benefit client) och Klarna.

Totalkostnaden över 6 månader blir 8470 kr (är du Benefit Client blir ditt pris istället 7623 kr, läs mer om hur du blir Benefit Client här).

Om Mesoestetic

Mesoestetic Pharma Group är ett globalt företag inom hudvård och estetisk medicin som grundades år 1984 av en man vid namn Juan Carlos Font. Mr. Font arbetade som farmaceut på ett apotek i centrala Barcelona och började ta fram olika formler för att tillgodose efterfrågan av de produkter som läkare (specialiserade på estetik) saknade på den spanska marknaden.

Tack vare att mesoestetic återinvesterar 40% av vinsten varje år i ny forskning ligger märket alltid i framkant med innovativa och resultatinriktade produkter och behandlingar.

Mesoestetic har ett av Europas mest avancerade laboratorier och räknas som ett referenslaboratorium inom kosmetik och cosmeceuticals. Forskningen som bedrivs är grunden till effektiva produkter som är vetenskapligt beprövade och stöds av tekniska studier. Genom att ta fram nya ingredienser som inte bara korrigerar utan reglerar hela processer till hudvårdsproblematik håller Mesoestetic hög trovärdighet världen över.

Mesoestetic jobbar inkluderande med produkt- och behandlingsformer som passar alla tillstånd, åldrar och hudtyper på Fitzpatrick-skalan. Idag finns Mesoestetic representerat i 90 länder världen över och är bland annat kända för sina ampuller och vialer som skräddarsys till Microneedling och sitt breda utbud av kemiska peelingar. Cosmelan är en av världens mest sålda klinikbehandling mot hyperpigmenteringar och melasma.

På kort tid har Mesoestetic växt sig starka på den svenska marknaden och vi vill fortsätta att stärka Mesoestetic som varumärke med hög trovärdighet och insikt om att produkterna och behandlingarna ger resultat – för alla.

Kundberättelser

Kvinna, 40+

Min resa med fläckar i ansiktet. Det går faktiskt inte beskriva hur ledsen jag varit, hur ful jag känt mig. Tänk om jag skulle räkna ihop alla pengar jag lagt för att bli av med fläckarna☹ Jag mår illa när jag tänker på det! Jag vet att man ska älska sig själv, omfamna sitt utseende för alla människor är unika! Men ärligt! Hur kul är det? Jag har gjort behandlingar hos dig som varit bra men två av dem har förändrat mitt liv – fillers under ögonen och detta!!! (En skvätt botox emellanåt borde vara en mänsklig rättighet😉). Jag mår så bra idag! Jag tycker om att titta mig i spegeln.

Ung och odödlig och ständigt med ett klippkort från Sunhouse i fickan! Resan till Grekland varje sommar handlade om att vara brunast på planet hem och solskydd tyckte jag var för veklingar😉 20 år -brun, snygg och odödlig!

När 30 strecket passerade så kom också mustachen, 13 år sedan och ingen pratade om melasma eller solfläckar. Jag träffade en hudterapeut som gjorde kemiska peels på mig och jag hade de dyraste krämerna på marknaden och den försvann men ungefär samtidigt så började andra bruna fläckar poppa fram i ansiktet. Efter det följde 10 år av tårar, dyra krämer och alla möjliga behandlingar! Höst och vinter blev det lite bättre men så fort solen tittade fram så lyste de starkare än någonsin. Jag slutade sola, började med hög solskyddsfaktor i ansiktet men inget hjälpte… En ständig känsla av att jag var smutsig i ansiktet och det var svårt att sminka sig. När jag fyllde 43 bestämde jag mig för att nu får det vara nog – jag orkade inte hålla på mer och jag orkade inte gråta mer! Jag har ett fläckigt ansikte och det är så jag ser ut.

Sandra på HBC frågade efter sommaren 2021 om jag ville prova en ny behandling, den bästa behandlingen på marknaden tydligen. Jag skrattade lite och talade om för Sandra att det inte är något som hjälper på mina fläckar och att jag faktiskt accepterat hur jag ser ut. Men visst – det kan ju knappast bli sämre.. Dagen kom då det var dags att göra steg 1 i behandlingen. En mask som läggs på och som ska sitta kvar i 10 timmar. Sandra förklarade för mig att nu skulle dagar av sveda, flagning och svullnad följa. Med kanske en gnutta förhoppning gick jag hem men den försvann morgonen efter när jag tittar mig i spegeln och inser att absolut inget hänt – jag ser ut precis som vanligt. Dagarna går och jag påbörjar behandlingen som innebär att jag tvättar mig och lägger på krämer 3 gånger om dagen. Tänker att de kommer att lukta illa (ju sämre det luktar och ju ondare det gör, desto bättre resultat eller??!)

Krämerna luktar fantastiskt! Jag struntar i att sminka mig och det är faktiskt ganska skönt, jag kan sova en kvart längre på morgonen! Inget större händer förutom att jag blir lite torr, flagar aningen på hakan och det svider lite när jag lägger på krämen. INGENTING mot det jag gått igenom innan med andra behandlingar. Frågar Sandra vad det är för fel på mig eftersom inget biter på min hy… Eftersom ingenting ”större” händer så konstaterar jag att det inte fungerar men jag fortsätter med behandlingen – det är ju ändå lite roligt att säga ”vad var det jag sa”…

Efter två veckor är det dags att träffa Sandra igen för att ”kolla läget”. Lite roligt tycker jag faktiskt att det är för nu ska jag få visa henne att jag hade rätt – det funkar inte. Vi tar bilderna, Sandra sätter ihop den och sen minns jag bara att tårarna trillar nerför mina kinder. Efter två veckor har jag i stort inga fläckar kvar och jag har en alldeles fantastisk hy – det ser ut som om jag går med ett filter framför ansiktet😊 Hade det inte varit jag på bilderna så hade jag inte trott på det! Två veckor av 6 månaders behandling. Hoppet kommer tillbaka, tänk om detta faktiskt fungerar… Nu avslutar jag del 2 av behandlingen och går in i den 3 fasen som är krämer två gånger om dagen bara. Ganska skönt att inte behöva fundera på vilket serum eller vilken mask jag ska använda – jag har mina tre krämer och ett schema.

Är jag övertygad än? Fläckarna finns inte mer och jag vet att det är en lång process kvar men fråga mig efter sommaren igen för finns de inte då så har det funkat!

 

© HBC 2024