info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka Online

Kosmetisk pigmentering i Borås

Kosmetisk pigmentering

Kosmetisk pigmentering  (även kallad handmetoden/microblading, 3D,semi-permanent tatuering) är en metod inom Parmanent Make Up som växt med raketfart de senaste åren i hela världen. Behandlingen är ytterst individuell och varar i ca 1,5 till 3 år beroende på hudtyp, ålder, livsstil och andra yttre faktorer.

Vi utför kosmetisk pigmentering för bryn, fransmarkering och läppar.

Behandlingen är skonsam mot huden och näst intill smärtfri. Våra kosmetiska tatuerare är certifierade, försäkrade och arbetar mycket noggrant samt följer alla de lagar och föreskrifter som finns i Sverige.

Boka Online

Ögonbryn

Kosmetisk Tatuering Microblading Stråteknik

Denna metod utförs med ett handverktyg där tunna hårliknande strån tatueras in i huden och likanr ett naturtroget bryn. Tillsammans målar vi en brynform enligt ” gyllene snittet” där vi anpassar formen efter dina egna ansiktsmått. Allt för att uppnå ett så naturligt bryn som möjligt. Vi väljer sedan en färg som känns bra men som också passar din hudtyp samt underton – detta för att inte pigmentet sedan skall läka mot varken grått eller rött.

Vi siktar alltid på att det ska se naturligt ut och framhäva ögonen och ansiktets egna drag. Oftast tar behandlingen endast ca 1-2 timmar. Skulle korrigering behövas ingår detta i priset upp till 45 dagar efter utförd behandling.

Läppar

Kosmetisk pigmentering – Powderlips

Vi tatuerar in en läppfärg enligt kundens önskemål och skapar en naturlig form. Man kan välja mellan en hel tatuering kontur plus fyllning samt en mer skuggad effekt även kallad läppglanseffekten.

Har du problem med ärrade läppar efter till exempel läpp-, käk- och gomspalt, kan en tatuerad läpplinje vara lösningen.

Vi erbjuder många färgpigment att välja mellan. Har du en favoritpenna eller läppstift? Ta gärna med dig den, för att jämföra och hitta just din färg.

Fransmarkering

På ett naturligt sett ge illusionen av en tätare frans rad och en djupare blick.

Vi diskuterar tillsammans fram önskemål och rekommenderar dig bästa form, men oftast läggs linjen mellan fransarna för ett naturligt resultat. Många väljer även att lägga den ovanför frans-raden allt efter egna önskemål.  Tatueringen kan läggas på både övre eller undre delen av frans-raden.

Viktigt inför första besöket att du inte…

  • Är gravid/ammar.
  • Är du under 18 år
  • Äter blodförtunnande mediciner.
  • Har en pågående behandling för acne.
  • Har högt blodtryck.
  • Har blodsjukdomar.
  • Kaffe, te eller andra energidrycker som innehåller koffein.
  • Har någon blodsmittande sjukdom.
  • Har du diabetes, cancer, yrsel/epilepsi, hjärtoperation, sköldkörtelproblem, trichotillomani kan behandling utföras efter diskussion med läkare.

Tillvägagångssätt

Tillsammans med kunden bestäms färg och form. Vi siktar alltid på att det ska se naturligt ut och framhäva ansiktets egna drag (bryn kan inte få en identisk form, då muskelsymmetrin på brynen skiljs åt.) Vi tatuerar strå för strå för att skapa ett naturtroget ögonbryn.

Vad ingår i priset?

Det ingår alltid en kostnadsfri konsultation och ett återbesök inom 45 dagar. Om du har en gammal tatuering eller pigmentering så MÅSTE du kontakta oss före bokning så vi kan säkerställa att vi kan genomföra behandlingen.

Hållbarhet

Hållbarheten är individuell, vissa kan behöva en påfyllning (“touch-up”) efter 3 månader medans andra kan vänta upp till 1 år. Det är olika från hud till hud. Faktorer som kan påverka är t ex hudtyp, livsstil(solexponering, peeling mm) och ålder. Vi kan därför inte garantera hur längre just din tatuering kommer att hålla. Observera att vi inte kan garantera att just din hud kan acceptera färgen.

Smärta

Behandlingen är inte smärtfri. Smärtan är väldigt individuell från person till person. Vissa tycker att det knappt känns, medans andra tycker att det är en liten smärta.

Mediciner & behandlingar

Kosmetisk pigmentering kan tidigast göras 2 veckor efter en behandling med Botox. Behandlas du med isotretonoid (för acne) så måste du vänta 6 månader efter avslutad behandling. Inga blodförtunnande mediciner får ha ätits inom 2 dagar före behandlingen. Risk för infektioner, ovanligt men kan inträffa.

3D Ögonbryn med stråteknik


© Heléns Beautycenter 2021