info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka Online

Kemisk Peeling i Borås

Kemisk peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där man lägger aktiva ämnen på huden, ofta syror av olika slag, för att förbättra och föryngra huden. Kemisk peeling kan bland annat behandla hyperpigmenteringar, såväl som ge en generell uppfräschning av huden.

En kemisk peeling passar kvinnor såväl som män och går bra att kombinera med andra behandlingar vi erbjuder på kliniken. Kontakta oss för en personlig konsultation!

Boka Online

Hudföryngring

Under de sista fem till tio åren har utvecklingen gått påtagligt framåt inom området peel och medicinsk hudvård. Det finns en vetenskaplig grund för det vi gör i och med att man fått klart för sig vilka effekter olika vitaminer och syror har på hudens förnyelse.

Glykolsyra har en keratolytisk effekt, vilket innebär att den löser upp det protein som hudcellerna är upbyggda av. När vi peelar huden och tar bort de döda hudcellerna så sätter vi fart på cellnydelningen i yttre hudskiktet epidermis. Dessutom stimulerar vi det djupare hudskiktet dermis så att mängden kollagen, elastin och hyaluronsyra ökar. Detta leder till en hy med ökad spänst, glans och lyster. Glykolsyran möjliggör också att det blir lättare för antioxidanterna i den medicinska hudvården att penetrera ned i dermis där de verkligen kan göra stor nytta. En kemisk peel ger naturliga resultat som kan ses redan efter den första sessionen. Det är en helt naturlig och effektiv process, administrerad av en professionell utförare.

Mene & Moy

Mene & Moy är världsledande inom kemisk peeling och cosmoceuticals – medicinsk hudvård. Mene & Moys och Dermaceutics utbud av aktiva cosmoceuticals innehåller naturligt förekommande ingredienser som noggrant utvalts och kombinerats för att kunna penetrera hudens yttersta lager, epidermis och nå det underliggande hudlagret dermis.

Klinikprogram

Klinikprogrammet som erbjuds till läkare, hudspecialister och plastikkirurger, är det främsta i Europa. Dessa varierar från något lättare glykolsyra peeler till djupare TCA peeler. Peelbehandling skall kombineras med behandling med krämer hemma, medicinsk hudvård. Dels underhåller man resultatet av peelen och dels har man en kontinuerlig föryngrande, rengörande och förebyggande effekt på huden.

Glycolic Masque

Lerbaserad – Chelerad glykolsyra 25% – pH 2,3
Mild peeling, djuprengörande, anti-acne, uppfräschande och föryngrande, ger huden glans och lyster.

Lightening Peel

Glykolsyra 50% – Kojicsyra 10% – pH 1,7
Peel för föryngring av ansiktet vid rynkor och pigment-reglerande peel vid melasma och solar hyperpigmentering.

Yellow Peel med Alpha & Beta Complex

Glykolsyra 30% – Salicylsyra 2% – Azelaic syra – Phyticsyra – Retinol – Kojicsyra
Medeldjup pigmentmodulerande peel. När man önskar mer effekt än lightening peel.

Alpha & Beta Complex

40% glykolsyra – 10% salicylsyra – pH 1,0
Förbehandlande peel till Yellow peel. Acne.

Kosmopeel

Triklorättiksyra 15% och 18%
Medeldjup peel för hudföryngrande behandling av ansikte, hals och decolletage. Behandlingsserie – fyra behandlingar rekommenderas till föråldrad hud med nedsatt elasticitet.

Facial Peel

70% glykolsyra – pH 1,6
Facial peel är en gel med 70% fri glykolsyra i ett medium som underlättar penetration och homogenisation. Peelen är indikerad för åldrad hy med linjer och nedsatt elasticitet.

TCA Chelated

Lerbaserad lotion med 30% triklorättiksyra
Medeldjup-djup men säker peel med mycket homogen effekt. För kraftigt åldrad rynkig hy samt för acneärr och förtjockad ojämn hy.

Från dermaceutic erbjuder vi följande:

Klicka på bilderna för mer information samt före och efterbilder

Se före och efterbilder


© Heléns Beautycenter 2021