info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka Online

Känslig hårbotten i Borås

Har du problem med känslig hårbotten?

Känslig hårbotten är ett ganska vanligt problem. Symptomen  är varierande: klåda, stickningar eller ömhet är vanligt förekommande.

Innan du påbörjar behandlingen erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation antingen på telefon eller på plats, för att hjälpa dig till de rätta produkterna.

Boka ”Trikologi Konsultation” eller ring och boka telefonkonsultation på telefonnummer 033 12 12 42.

Boka Online

Behandling

Det kan hända att hårfoliklar blir inflammerade (folliculit) vilket kan ger en brännande, stickande och öm känsla i hårbotten. Detta tillstånd kräver en målinriktad antimicrobiell behandling, speciellt i den akuta fasen. Det krävs minst 3 veckors behandling innan problemen dämpas. Denna lugnande kur är baserad på essensiella Bergamott oljor, Melaleuca Alternifolia och Tea tree oljan vilka har antiseptiska, antifugal och antibakteriella egenskaper. Produkternas innehåll gör det möjlig att dämpa det inflamatoriska tillståndet och bekämpa problem så som rodnad och klåda.

Detta specialshampo är till för att användas varje dag och var gång du använder det så dämpar det fettproduktionen så kom ihåg att låta shampot sitta i och verka ett par minuter

Alla produkter är ekologiska utvunna av växtrikets ingredienser

Läs mer här

Organiska och kliniskt testade produkter

Vi arbetar alltid utifrån personens individuella problem. Behandlingen börjar med en personlig analys, då vi undersöker hårbotten med en microkamera som förstorar håret och hårbotten 200 gånger. Med denna kamera kan vi se hårets, hårbottens och hårrötternas kondition. Vi ser om det finns liv i hårsäckarna, de hårsäckar som är i dålig kondition kan vi ge tillbaka växtkraft, vilket ger ett kraftigare o mer välmående hårstrå. Därmed ett synligt tjockare hår. Med informationen som microkameran ger kan vi rekommendera dig rätt produkter/behandling.

De flesta kan få hjälp med sin hårbotten

Erfarenheten av trikologimetoden visar att de allra flesta kunder som rekommenderas behandling uppnår goda resultat och upplever god och långvarig effekt. Många blir helt bra, andra uppnår märkbar förbättring.

Vi lämnar absolut inga förhoppningar om vi anser att vi inte kan hjälpa dig med dina problem. Behandlingen har inga påvisade biverkningar.

Alla produkter är ekologiska, utvunna av växtrikets ingredienser.

Plåster -För bättre hårväxt/kvalitet

Vi är helt medvetna om att det låter mycket underligt att plåster kan göra nytta för hårväxten. Men….tänk tex morfin/hormon/nikotinplåster, det vet vi alla att det är ett bra sätt att tillföra substanser på. Det är likadant med dessa plåstren. Plåstret placeras mellan örat och hårfästet. Blodkärlen som försörjer hårsäckarna med blod, syre och näring ligger under huden där.  Plåstren innehåller en unik sammansättning av naturliga ingredienser som under 6-12 timmar utsöndrar ingredienser som hårsäcken behöver för att skapa en kraftigare hårväxt.

Vad gör då plåstret?

 • Ökar den kapillära cirkulationen vilket ger hårsäckarna ökad syre och näringstillförsel.
 • Ger näringen cellerna i hårsäcken behöver för att skapa ett friskt och starkt hårstrå.
 • Dämpar sebumproduktionen ordentligt. Fett hår är alltid negativt för miljön i hårsäcken
 • Dämpar effektivt DHT- processen
 • Avger de aktiva ingredienserna under 6-12 timmar

”Jag har jobbat med plåstren i snart 5 år med mycket fina resultat, håret som växer ut blir ca 30% grövre”

Indikationer för plåstren

 • Håravfall
 • Dålig/långsam hårväxt
 • Dålig hårkvalite
 • Åldrade hårsäckar
 • Fett hår
 • För dig som vill få bättre hårväxt utan att ha något av ovanstående problem.
 • Används som en kur i 2 månader varje kväll. Byt sida varannan natt

Läs mer här

© HBC 2023