Permanent hårborttagning Borås | HBC
info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka Online

IPL i Borås

IPL för hårborttagning

Bli av med generande hårväxt… För alltid!

Vi är mycket stolta över att som första salong i Sverige kunna erbjuda våra kunder Powelite 800! Att vara referens salong för detta kraftpaket är en stor ära för oss.

Med 20 års erfarenhet av Powerlite-IPL behandlingar kan vi garantera våra kunder en permanent hårborttagning.

Powerlite 800 är en revolution vad gäller hårborttagning. Vi har lång och bred erfarenhet av tekniken och hjälpt flera hundra kunder att få bort sin generande hårväxt. IPL-Metoden tar bort håret för gott, och innebär varken smärta, tidskrävande behandlingar eller risker för huden. Metoden är överlägsen vaxning, laser, diatermi och andra äldre metoder för hårborttagning, vad gäller såväl effektivitet och biverkningar som resultat.

Boka Online

Vad är Powerlite800® och PL-metoden™

PL-metoden™ bygger på intensivt pulserande ljus. Det oskadliga, långvågiga röda ljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i hårstrå och hårsäck och omvandlas till värme. Vid 70ºC förstörs proteinet (näringen till cellen som bildar hårstrået) i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den aktiva fasen av växtcykeln. Därmed kan inte nytt hår bildas igen.

Alla delar av kroppen

De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sett gäller att ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. PL-metoden™ har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Dock kan det vid kraftig hårväxt, till exempel skäggväxt, krävas fler behandlingar. Behandlingen passar sig utmärkt för brasiliansk behandling, då håren runt bikinilinjen ofta är grova. Du som har problem med inåt växande hår och inflammationer får dubbel effekt av IPL-behandling då även inflammationerna försvinner.

Behandlingen

För att du inför behandlingen ska få mer ingående information bokas alltid en tid för konsultation på din salong. Terapeuten gör då ett test på ett begränsat område av den yta du vill behandla. Efter utvärdering av testet kan din behandling börja. Området rakas och en kylande gelé appliceras på huden. Därefter påbörjas PL-behandlingen. Cirka tio dagar efter behandlingen kan man se ett märkbart resultat genom att håret faller ur hårsäcken. Därefter är man hårfri i några veckor till andra hårsäckar har producerat ett hårstrå och då är det dags med en ny behandling för att döda dessa hårsäckar.

Smärtfri, säker och snabb

Ljuspulsen brukar kännas som ett lätt stick. Efter behandlingen kan i vissa fall en lätt rodnad uppstå. Denna försvinner inom några timmar. Behandlingstiden varierar, men armhålorna tar ca 5 minuter att behandla, och benen tar upp till en timme. Vid varje behandling förstörs normalt 60-90 % av hårsäckarna i den aktiva fasen, varför totalt 4-6 behandlingar brukar krävas.

Att tänka på

Låt din hud vila från solning utomhus eller i solarium en månad före och 2 veckor efter behandling samt använd alltid solskyddsfaktor. Mellan behandlingarna kan nya hårstrån som kommer upp rakas.

© HBC 2023