info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka Online

Hårbottenproblem

Vi hjälper dig med alla sorters hårbottenproblem. Vi behandlar problem som psoriasis, torr mjäll, fet mjäll, mjälleksem, fet hårbotten, fett hår, klåda, livlöst hår och håravfall.

Boka Online

Organiska och kliniskt testade produkter

Vi hjälper dig med alla sorters hårbottenproblem. Vi behandlar problem som psoriasis, torr mjäll, fet mjäll, mjälleksem, fet hårbotten, fett hår, klåda, livlöst hår och håravfall.

Vi arbetar alltid utifrån personens individuella problem. Behandlingen börjar med en personlig analys, då vi undersöker hårbotten med en microkamera. Med denna kamera kan vi se hårets, hårbottens och hårrötternas kondition och utifrån detta ställa en diagnos.

Hårets växtcykel är indelat i 3 faser:
Tillväxtfas (anagen): I denna fas föds och växer hårstrået. Denna period sträcker sig över 3-6 år. Normalt har vi 85-90% av våra hårstrån i denna fas.
Övergångsfas (katagen): Här slutar håret växa och släpper kontakten med hårlöken och blodtillförseln. Denna period sker under 2 veckor. Normal har vi 1% av våra hårstrån i denna fas.
Vilofas (telogen): Under denna period som är 2-3 månader lossar håret från hårsäcken genom att det blir utknuffat av det nya hårstrået som kommer under. Normalt har vi 14% av våra hårstrån i denna fas.

Undersökning med microkamera – kostnadsfri konsultation

Med 25 års erfarenhet av metoden har man kunnat hitta ca 240 olika varianter av hårbottenproblem. Noggrann analys med microkamera ger bästa grund för personliga diagnoser och behandlingar.

För att kunna ställa rätt diagnos använder vi microkameran som förstorar upp hår och hårbotten 200 gånger. Via en monitor/dataskärm kan vi se hårbottnens struktur, om den är fet eller torr. Vi ser om det finns liv i hårsäckarna, de hårsäckar som är i dålig kondition kan vi ge tillbaka växtkraft, vilket ger ett kraftigare o mer välmående hårstrå. Därmed ett synligt tjockare hår. Med informationen som microkameran ger ställer vi en diagnos och ger recept för en passande behandling.

Hur går behandlingen till?

Hela salongsbehandlingen består av tre steg och tar ca 1 timme och 30 minuter. Först rengörs hårbotten. Olika ingredienser, beroende av problemet, blandas och appliceras i form av en inpackning i hårbottnen och följs av massage, vilken får i gång blodcirkulationen. Sedan skall kuren verka i hårbotten 40 minuter i värme, för att sedan tvättas ur. Efter det följer en efterbehandling som ej skall sköljas ur.

Hur upplevs behandlingen?

Det känns svalkande och behaglig. Man upplever behandlingen som avslappnande och skön. När håret sedan torkat känns det mycket fräscht o luftigt, med härlig volym.

De flesta kan få hjälp med sin hårbotten

Erfarenheten av trikologimetoden visar att de allra flesta kunder som rekommenderas behandling uppnår goda resultat och upplever god och långvarig effekt. Många blir helt bra, andra uppnår märkbar förbättring.

Vi lämnar absolut inga förhoppningar om vi anser att vi inte kan hjälpa dig med dina problem. Behandlingen har inga påvisade biverkningar.

Uppföljning av behandlingen

Vi har som mål att följa upp samtliga patienter efter avslutad behandlingsperiod. Vi vill därför att färdigbehandlade patienter skall komma på ett återbesök efter 3 månader, en såkallad efterkontroll. Denna kontroll är självklart kostnadsfri.

© Heléns Beautycenter 2019