Håravfall - Behandla med PRP i Borås | Heléns Beautycenter
info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka Online

Håravfall i Borås

Håravfall

Vi människor tappar hårstrån varje dag. Både kroppshår, fransar, bryn och hår på huvudet. Uppskattningsvis tappar vi 100-150 hårstrån på huvudet per dygn. Detta är fullt normalt. Ett onormalt håravfall kan bero på många olika faktorer exempelvis genetik, stress, undernäring, sjukdomar, vissa mediciner eller andra faktorer.

Innan du påbörjar behandlingen erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation, för att se om förutsättningarna för dig är de rätta.

För att boka din konsultation online tryck på knappen nedan, och sök ”konsultation håravfall” eller ring och  boka telefonkonsultation på telefonnummer 033 12 12 42.

För dig som har tunt och livlöst hår och önskar kraftigare och förbättrad hårväxt, boka ”Konsultation tunt hår” eller ring och  boka telefonkonsultation på telefonnummer 033 12 12 42.

 

Snart kan du beställa 60 dagars kur mot håravfall direkt via oss och betala smidigt med Klarna.

Boka Online

60 dagars kur mot håravfall

En naturmedelbaserad behandling – utan biverkningar.

Mineral treatment är som en superkur mot bland annat håravfall, produkten vi säljer kommer direkt från Italien. Vi har 18 års erfarenhet av behandlingar mot bland annat håravfall.

Produkterna är baserade på olika koncentrat från örter och mineraler. Det pågår ständig forskning på universitetet i Bologna och nu har det gjorts framsteg gällande stimulering av hårsäckarna. Det sista tillskottet i ”aktivaingridienserfamiljen” är Sandelträ vilken visat sig ha en stimulerande effekt på papillan. Några andra stimulerande ingredienser  är biologiskt flytande stamceller ifrån druva Emilia Romagna , pressad valnöt och extrakt av ruccola.

Lätt beskrivet

  • Kliniska studier visar en volymökning på 32,4% efter 2 månaders användning.
  • Ökar den kapillära blodcirkulationen till hårsäckarna, vilket främjar näringsupptaget.
  • Tillför den näring i cellerna som hårsäcken behöver för att kunna producera ett starkt och friskt hårstrå.
  • Dämpar sebumproduktionen vilket ger en bättre miljö i hårsäcken. Fet hårbotten är alltid negativt för hårsäckens funktion.
  • Motverkar fria radikaler
  • Minskar DHT (dihydrotestosteron) produktionen

Läs mer om produkterna här!

 

Manligt håravfall 

Det finns flera möjliga orsaker till manligt håravfall men till 95 procent orsakat av ärftliga faktorer. Den vanligaste formen av håravfall hos män är orsakad av dihydrotestosteron (DHT) hormonet som får hårsäckarna att minska i storlek och på så sätt hämmar återväxten av hår. Anledningen till att inte alla hårsäckar drabbas beror på att vissa inte är känsliga för DHT. DHT hormonet får helt enkelt hårsäckarna att skrumpna ihop och krympa. Till slut blir hårsäckarna så små att nya hår inte kan tränga fram ur dem för att ersätta de hårstrån som faller bort. Detta leder till att håret tunnas ut för att i vissa fall sedan försvinna helt.

Kvinnligt håravfall 

Det finns många orsaker till varför kvinnor tappar hår exempelvis näringsbrist, stress, genetiskt håravfall, medicinering eller sjukdom. Kvinnor som börjar tappa håret i samband med menopaus kan det vara svårt att veta om det orsakas av klimakteriet, är ärftligt eller har andra orsaker. Även hormoner kan påverka håret. Efter en förlossning är det till exempel naturligt att du tappar mer hår än vanligt under några månader. 

Stressrelaterad håravfall

Diffust håravfall innebär att något stressar hårsäckarna att gå in i en viloperiod. Som ett resultat av detta kan hårstråna så småningom börja falla av. Vad det här beror på försöker forskarna komma fram till och det har visat sig att hårsäcken har en egen livscykel – den växer, förändras, vilar och faller av. Ingen förstår egentligen det komplexa i det här, men det man kan säga är stress påverkar livscykeln och gör att hårsäckarna är för länge i vilo-perioden.

Fläckvis håravfall 

  • Alopecia areata är en autoimmun sjukdom som ger kala fläckar på huvudet. Hårväxten kommer dock tillbaka
  • Alopecia totalis – Allt hår på huvudet lossnar.

Det är inte helt känt vad som orsakar sjukdomen men den kan drabbar både män och kvinnor och hos de flesta varar håravfallet en tid för att senare upphöra och håret kommer tillbaka. Det har spekulerats i att sjukdomen skulle bero på en allergisk reaktion mot håret eller hårfolliklarna där håret växer men kan även till viss del vara ärftlig.

 

Vad kan vi göra för dig?

Vi har två olika typer av behandlingar. Vid konsultationen hos vår Leg. Sjuksköterska fastställs vilken behandling som är bäst anpassad för ditt problem. Din hårbotten undersöks med en microkamera, då ser vi tydligt om det finns liv i hårsäcken eller ej. Döda hårsäckar går inte att återuppliva men de hårsäckar som producerar ett för ögat icke synligt hårstrå, kan man stärka och få att producera ett grövre strå. Detta är inte trolleri där du får håret tillbaka över en natt utan det krävs tålamod och insikt om att en redan dålig hårsäck behöver tid för att växa till sig.

Vi är unika med att kunna erbjuda en kombinations behandling, 60 Dagarskuren och PRP som visats sig mycket effektiv.

PRP

PRP är en förkortning som står för Platelet Rich Plasma vilket innebär blodplättsrik plasma.

Det går ut på att utvinna tillväxtfaktorer från eget blod som man sedan injicerar med små tunna nålar i hårbotten. PRP är en säker och effektiv metod utan kirurgiskt ingrepp och utan biverkan då inga tillsatser tillförs. Behandlingen utförs av Leg Sjuksköterska med flera års erfarenhet av PRP behandlingar.

Injicering av PRP i hårbotten innebär att man bromsar håravfall och ökar näringstillförseln i hårsäckarna, vilket resulterar i att man får tjockare, starkare och längre hår. Stimulering av stamceller sker i hårsäckarna, blodcirkulationen ökar genom nybildning av små blodkärl. Ökad blodcirkulation ger hårsäckarna mer syre och näring, Stamcellsstimuleringen resulterar i bättre celldelning i de svaga hårsäckarna vilket kan leda till att fler hårstrån kan växa ut ur varje hårsäck.

Hur går behandlingen till?

En mindre mängd blod (ca 24 ml) tas via provtagning som sedan bearbetas i en centrifug för att separera dess olika komponenter samt utvinna en högre halt av tillväxtfaktorer. Därefter sker injiceringen. Hela processen tar mellan 45-90 min beroende på behandlingens omfattning och detta ska repeteras tre-fyra gånger med 4 veckors mellanrum.

 

 

© Heléns Beautycenter 2019