info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka i Borås | Boka i Göteborg

60-dagarskurs mot håravfall

Håravfall

Vi människor tappar hårstrån varje dag. Både kroppshår, fransar, bryn och hår på huvudet. Uppskattningsvis tappar vi 100-150 hårstrån på huvudet per dygn. Detta är fullt normalt. Ett onormalt håravfall kan bero på många olika faktorer exempelvis genetik, stress, undernäring, sjukdomar, vissa mediciner eller andra faktorer.

Innan du påbörjar behandlingen erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation, för att se om förutsättningarna för dig är de rätta.

Nu kan du beställa 60 dagars kur mot håravfall direkt via oss och betala smidigt med Klarna.

Beställ 60-dagars kur här

För att boka i Göteborg, klicka här >>

För att boka i Borås, klicka här >>

60 dagars kur mot håravfall

En naturmedelbaserad behandling – utan biverkningar.

Mineral treatment är som en superkur mot bland annat håravfall, produkten vi säljer kommer direkt från Italien. Vi har 15 års erfarenhet av behandlingar mot bland annat håravfall. Produkterna är baserade på koncentrat från olika örter och mineraler. Det pågår ständig forskning på universitetet i Bologna, Italien och nu har det gjorts framsteg gällande stimulering av hårsäckarna. Det sista tillskottet i “aktiva-ingredienser-familjen” är Sandelträ vilken visat sig ha en stimulerande effekt på papillan. Några andra stimulerande ingredienser är biologiskt flytande stamceller ifrån druvan Emilia Romagna, pressad valnöt och extrakt av ruccola.

I kuren ingår:

Schampo

  • Ökar den kapillära cirkulationen vilken tillför näring till hårsäckarna
  • Kan med fördel användas varje dag
  • Helt baserat på naturliga ingredienser
  • Det är fritt från Sulfater och Parabener
  • Hårbotten får en härligt sval och fräsch känsla

Vätskorna som används är 3 till antalet.

  • Vätska nr 1 används de första 20 dagarna
  • Vätska nr 2 i 20 dagar
  • Vätska nr 3 i de följande 20 dagarna

7 puffar av vätskan sätts på det drabbade området av hårbotten och man sätter ett plåster bakom örat på kvällen.

Läs mer om plåster och hur de fungerar här

Läs mer om och beställ produkterna här

Information på engelska

Manligt håravfall 

Det finns flera möjliga orsaker till manligt håravfall men till 95 procent orsakat av ärftliga faktorer. Den vanligaste formen av håravfall hos män är orsakad av dihydrotestosteron (DHT) hormonet som får hårsäckarna att minska i storlek och på så sätt hämmar återväxten av hår. Anledningen till att inte alla hårsäckar drabbas beror på att vissa inte är känsliga för DHT. DHT-hormonet får helt enkelt hårsäckarna att skrumpna ihop och krympa. Till slut blir hårsäckarna så små att nya hår inte kan tränga fram ur dem för att ersätta de hårstrån som faller bort. Detta leder till att håret tunnas ut för att i vissa fall sedan försvinna helt.

Kvinnligt håravfall 

Det finns många orsaker till varför kvinnor tappar hår exempelvis näringsbrist, stress, genetiskt håravfall, medicinering eller sjukdom. Kvinnor som börjar tappa håret i samband med menopaus kan det vara svårt att veta om det orsakas av klimakteriet, är ärftligt eller har andra orsaker. Även hormoner kan påverka håret. Efter en förlossning är det till exempel naturligt att du tappar mer hår än vanligt under några månader. 

Stressrelaterad håravfall

Diffust håravfall innebär att något stressar hårsäckarna att gå in i en viloperiod. Som ett resultat av detta kan hårstråna så småningom börja falla av. Vad det här beror på försöker forskarna komma fram till och det har visat sig att hårsäcken har en egen livscykel – den växer, förändras, vilar och faller av. Ingen förstår egentligen det komplexa i det här, men det man kan säga är stress påverkar livscykeln och gör att hårsäckarna är för länge i viloperioden.

Fläckvis håravfall 

  • Alopecia areata är en autoimmun sjukdom som ger kala fläckar på huvudet. Hårväxten kommer dock tillbaka
  • Alopecia totalis – Allt hår på huvudet lossnar.

Det är inte helt känt vad som orsakar sjukdomen men den kan drabbar både män och kvinnor och hos de flesta varar håravfallet en tid för att senare upphöra och håret kommer tillbaka. Det har spekulerats i att sjukdomen skulle bero på en allergisk reaktion mot håret eller hårfolliklarna där håret växer men kan även till viss del vara ärftlig.

Vad kan vi göra för dig?

Vi har två olika typer av behandlingar. Vid konsultationen hos vår Leg. Sjuksköterska fastställs vilken behandling som är bäst anpassad för ditt problem. Din hårbotten undersöks med en microkamera, då ser vi tydligt om det finns liv i hårsäcken eller ej. Döda hårsäckar går inte att återuppliva men de hårsäckar som producerar ett för ögat icke synligt hårstrå, kan man stärka och få att producera ett grövre strå. Detta är inte trolleri där du får håret tillbaka över en natt utan det krävs tålamod och insikt om att en redan dålig hårsäck behöver tid för att växa till sig.

Kundberättelse

Jag kommer definitivt att söka dig om mitt eksem bryter ut igen, jag visste dock inte ens att det var det jag hade. Eftersom att du är en eftertraktad och upptagen kvinna så ville jag inte “panikringa” flera gånger angående mitt hårproblem, det kändes pinsamt när det finns så många som har det värre. Så till slut en dag när klådan var hemsk så sökte jag läkare med de symtom och information du gett mig om mitt hårbottenproblem samt de symtom som tillkommit. Utan dig så hade jag aldrig varit medveten om hur det såg ut i min hårbotten eller vad det kallas. Läkaren visste direkt vad det rörde sig om då jag har sökt för mina eksem  på ögonen och handlederna (hos denna läkare), dock har de trott att mitt eksem har varit atopiskt. Det känns lite synd att jag inte visste att du kunde läka detta som uppstod. Jag var dock bergsäker på att den klådan behövde medicin. Men jag tror mer på din “medicin” än på läkarvårdens då biverkningarna inte finns i din läkekraft.

Tack Helen för att du stöttat mig och ger mig en känsla av lugn när ingen annan lyssnat, i slutändan var det ändå du som hittade och behandlade min åkomma. Tänk att ett eksem kan leda till håravfall…

© HBC 2024