info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka i Borås | Boka i Göteborg

Håltagning i Borås

Skonsam håltagning

Hos HBC kan du boka tid för öronhåltagning. Vi använder håltagningsörhängen från Blomdahl Medical Ear Piercing. Dessa är inte bara vackra smycken – de är också utformade för att hålet ska läka på bästa sätt. Alla smycken är icke allergena (nickelfritt).

För att boka i Borås, klicka här >>

Öronhåltagning på barn

Allt fler barn tar hål i öronen. Det gäller inte bara flickor, utan även pojkar. Därför har Blomdahl Medical utvecklat produkter som är speciellt lämpliga för öronhåltagning på barn. Vi på HBC har ingen specifik åldersgräns, men självklart utför vi endast håltagning på barn som verkligen vill ta hål i öronen. HBC har valt att inte utföra öronhåltagning på bebisar. Vi strävar alltid efter att vara två personer som utför, så att båda hålen kan tas samtidigt på barn.

Medical Plastic – 0% nickel

Medicinsk plast är världens enda material för öronhåltagning med 0% nickel. Med ren, medicinisk plast kan du vara säker på att inte utsättas för någon nickel överhuvudtaget. Rekommenderas för barn och vuxna som vill vara absolut säkra på att inte utveckla nickelallergi under läkningsperioden. Läs mer här.

Golden Medical Plastic & Silver Medical Plastic

För dig som vill ha örhängen i guld eller silver finns Golden & Silver Medical Plastic som är tillverkade i hudvänlig medicinsk plast. Golden är förgyllda med 24 karat guld och Silver är ytbelagda med ädelmetallen rodium. Förgyllningen alternativt rodieringen täcker bara den dela av örhänget som är synligt, och därmed är det bara den rena medicinska plasten som kommer i kontakt med örat. Allt garanterat nickelfritt!

Skötselråd

När du har genomgått öronhåltagning får du ett skriftligt skötselråd framtaget tillsammans med medicinska rådgivare. För att uppnå problemfri läkning gäller det att hålla det rent, torrt och luftigt!

Bästa läkningen vid håltagning!

Håltagningsörhängena i Blomdahl Medical Ear Piercing är utformade för att hålet ska läka på bästa sätt. De skiljer sig från ”vanliga” örhängen på följande punkter:

  • Risken för allergiproblem minskar då endast medicinska och hudvänliga material används.
  • Örhängena är små och lätta. De väger endast 1/5 av traditionella håltagningsörhängen tillverkade av stål.
  • För att luft enkelt ska nå det nytagna hålet sitter låset alltid längst ut på örhänget. Detta är viktigt för en effektiv läkning!
  • För att örhängets vassa spets inte ska skada eller irritera huden kapslar låset in spetsen.
  • För att minskas risken att det känsliga nytagna hålet ska skadas vid byte till andra örhängen efter läkningsprocessen är örhänget lite tjockare än ”vanliga” örhängen.
  • Örhänget finns i två längder.

Välkommen att boka håltagning hos oss!

© HBC 2024