info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka Online

Problem med fett hår i Borås

Har du problem med fett hår?

Det finns många faktorer som kan leda till överproduktion utav talg. Det kan vara genetiskt, medicinskt eller hormoner som påverkar. I vissa faser i livet kan man ha en ökad hormonproduktion till exempel pubertet eller graviditet kan påverka talgkörtlens aktivitet.

Innan du påbörjar behandlingen erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation antingen på telefon eller på plats, För att hjälpa dig till dom rätta produkterna

Boka ”Trikologi Konsultation” eller ring och boka telefonkonsultation på telefonnummer 033 12 12 42.

Boka Online

Överproduktion av talg

Talg körteln i hårsäcken är till för att smörja och återfukta hårbotten. En överproduktion kan leda till försämrad syretillförsel, dålig växtkraft samt håravfall. Att ha en hög produktion av talg är alltid negativ för miljön i hårsäcken.

Att ha en fet hårbotten är alltid negativt för hårväxten.  Det skapar en dålig miljö i hårsäcken. När fettet kommer ut på hårbotten och möter syre så oxiderar det och kan klagga igen hårsäckarna. Talgkörteln fortsätter att producera talg men då det är stopp i hårsäckens öppning så samlas talgen i hårsäcken och cellerna som producerar hårstrået får sämre växtkraft. Ju mer du tvättar håret desto mer fett producerar talgkörteln (eftersom hårbotten kan torka ut) och den negativa spiralen är ett faktum.

Behandling

Dessa produkter fungerar utmärkt oberoende av anledningen till problemen. Innehåller bland annat rosmarin och pepparmintolja. Rosmarin motverkar den överdrivna talgproduktionen och innehåller antioxidanter och exfolierande olja som desinficerar och renar skalpen för att motverka mjäll. Pepparmintolja används för sina antiseptiska egenskaper. Aloe Baradensis återfuktar huden vid torrmjäll. Dämpar klåda.

Detta specialshampo är till för att användas varje dag och var gång du använder det så dämpar det fettproduktionen så kom ihåg att låta shampot sitta i och verka ett par minuter

Alla produkter är ekologiska utvunna av växtrikets ingredienser

Läs mer här

 

Organiska och kliniskt testade produkter

Vi arbetar alltid utifrån personens individuella problem. Behandlingen börjar med en personlig analys, då vi undersöker hårbotten med en microkamera som förstorar håret och hårbotten 200 gånger. Med denna kamera kan vi se hårets, hårbottens och hårrötternas kondition. Vi ser om det finns liv i hårsäckarna, de hårsäckar som är i dålig kondition kan vi ge tillbaka växtkraft, vilket ger ett kraftigare o mer välmående hårstrå. Därmed ett synligt tjockare hår. Med informationen som microkameran ger kan vi rekommendera dig rätt produkter/behandling.

De flesta kan få hjälp med sin hårbotten

Erfarenheten av trikologimetoden visar att de allra flesta kunder som rekommenderas behandling uppnår goda resultat och upplever god och långvarig effekt. Många blir helt bra, andra uppnår märkbar förbättring.

Vi lämnar absolut inga förhoppningar om vi anser att vi inte kan hjälpa dig med dina problem. Behandlingen har inga påvisade biverkningar.

Alla produkter är ekologiska, utvunna av växtrikets ingredienser.

Plåster -För bättre hårväxt/kvalitet

Vi är helt medvetna om att det låter mycket underligt att plåster kan göra nytta för hårväxten. Men….tänk tex morfin/hormon/nikotinplåster, det vet vi alla att det är ett bra sätt att tillföra substanser på. Det är likadant med dessa plåstren. Plåstret placeras mellan örat och hårfästet. Blodkärlen som försörjer hårsäckarna med blod, syre och näring ligger under huden där.  Plåstren innehåller en unik sammansättning av naturliga ingredienser som under 6-12 timmar utsöndrar ingredienser som hårsäcken behöver för att skapa en kraftigare hårväxt.

Vad gör då plåstret?

 • Ökar den kapillära cirkulationen vilket ger hårsäckarna ökad syre och näringstillförsel.
 • Ger näringen cellerna i hårsäcken behöver för att skapa ett friskt och starkt hårstrå.
 • Dämpar sebumproduktionen ordentligt. Fett hår är alltid negativt för miljön i hårsäcken
 • Dämpar effektivt DHT- processen
 • Avger de aktiva ingredienserna under 6-12 timmar

”Jag har jobbat med plåstren i snart 5 år med mycket fina resultat, håret som växer ut blir ca 30% grövre”

Indikationer för plåstren

 • Håravfall
 • Dålig/långsam hårväxt
 • Dålig hårkvalite
 • Åldrade hårsäckar
 • Fett hår
 • För dig som vill få bättre hårväxt utan att ha något av ovanstående problem.
 • Används som en kur i 2 månader varje kväll. Byt sida varannan natt

Läs mer här

© HBC 2023