info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka i Borås | Boka i Göteborg

Problem med fett hår i Borås & Göteborg

Har du problem med fett hår?

Det finns många faktorer som kan leda till överproduktion utav talg. Det kan vara genetiskt, medicinskt eller hormoner som påverkar. I vissa faser i livet kan man ha en ökad hormonproduktion, till exempel vid pubertet eller graviditet, och detta kan påverka talgkörtelns aktivitet.

Innan du påbörjar behandlingen erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation antingen på telefon eller på plats, för att hjälpa dig till de rätta produkterna.

För att boka i Göteborg, klicka här >>

För att boka i Borås, klicka här >>

Överproduktion av talg

Talgkörteln i hårsäcken är till för att smörja och återfukta hårbotten. En överproduktion kan leda till försämrad syretillförsel, dålig växtkraft samt håravfall. Att ha en hög produktion av talg är alltid negativ för miljön i hårsäcken.

Att ha en fet hårbotten är alltid negativt för hårväxten. Det skapar en dålig miljö i hårsäcken. När fettet kommer ut på hårbotten och möter syre så oxiderar det och kan täppa igen hårsäckarna. Talgkörteln fortsätter att producera talg men då det är stopp i hårsäckens öppning så samlas talgen i hårsäcken och cellerna som producerar hårstrået får sämre växtkraft. Ju mer du tvättar håret desto mer fett producerar talgkörteln (eftersom hårbotten kan torka ut) och den negativa spiralen är ett faktum.

Behandling

Dessa produkter fungerar utmärkt oberoende av anledningen till problemen. Innehåller bland annat rosmarin och pepparmintolja. Rosmarin motverkar den överdrivna talgproduktionen och innehåller antioxidanter och exfolierande olja som desinficerar och renar skalpen för att motverka mjäll. Pepparmintolja används för sina antiseptiska egenskaper. Aloe Baradensis återfuktar huden vid torrmjäll. Dämpar klåda.

Detta specialschampo är till för att användas varje dag och var gång du använder det så dämpar det fettproduktionen så kom ihåg att låta schampot sitta i och verka ett par minuter

Alla produkter är ekologiska utvunna av växtrikets ingredienser

Läs mer om Mineral Treatment
Läs mer om Emmebi Italia och deras fantastiska produkter

© HBC 2024