Extensions/Hårförlängning Borås | HBC
info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka Online

Hårförlängning i Borås

Extensions

Hårförlängning med Great Lengths

Great Lengths har skapat en ”high-tec” metod för att fästa slingor i det egna håret. Slingan värms fast på en liten passé av ditt eget hår och skadar därför inte ditt naturliga hår.

Great Lengths finns i 40 naturfärger, 8 crazy färger, 4 juvel färger och 6 pastell färger.

Boka Online

Konsultation

Vi börjar ALLTID med en kostnadsfri konsultation där du får svar på dina frågor. Frisören bedömer utgångsläget på ditt hår, hur mycket hår som kommer att behövas till din nya frisyr, vilken längd du önskar samt att frisören visar vilka färger som passar dig. Då ni bestämt er får du ett pris på behandlingen.

Vi beräknar att vi har håret på salongen ca 1-2 dagar efter konsultation.

Var kommer håret ifrån?

100% ETISK HANDEL

Great Lengths använder tempelhår från Indien, kvinnor offrar sitt hår i en traditionell ritual i enighet med den Hinduiska religionen. Vi har egna inköpare som ser till att vi får den bästa kvaliteten på marknaden. Från Indien sänds håret vidare till Great Lengths fabriken i Italien. Det gör det möjligt för oss att spåra håret från början till slut och garanterar att det är 100% etiskt handlat. Det viktigaste för oss är att allt hår har donerats frivilligt!

Allt hår har donerats frivilligt till hinduiska tempel i Indien.
Personerna som donerar håret till templen blir behandlade med värdighet och respekt.

Starkt och vackert hår

Det finns många fördelar med att använda det indiska håret. Det skyddande ytlagret är intakt, ligger ”åt rätt håll” och håret är av rätt tjocklek. Nu ska håret genomgå en ca 2-4 veckor lång process på Great Lengths fabrik då färgpigmenten i håret ska frigöras. Därefter färgas det i olika nyanser. Man färgar utan kemikalier med en mycket skonsam metod. Det kan liknas vid natur-metoden för hur lin och ull färgas in.

Skötsel

Ha ditt långa hår i en fläta när du sover. Då slits det mindre och blir inte tovigt. Borsta igenom håret ordentligt minst en gång per dag och alltid före tvätt. Börja med att borsta nederst i topparna och jobba dig uppåt. Håll håret i ett stadigt grepp när du borstar längderna. Det är även mycket viktigt att du borstar ordentligt i hårbotten så att ditt eget hår inte tovar sig in mot hårbotten och orsakar problem. Borsta även över fästena. Använd gärna en borste med naturhår, på salongen säljer vi borstar som passar. Du tvättar och stylar håret som vanligt.

Hur fästs håret?

Du kanske undrar hur vi sätter i Great Lengths slingor i ditt eget hår. Andra system använder sig av tekniker som vax, lim, knyt eller att man bränner fast fästena, detta kan förstöra ditt eget hår. Great Lengths har en mycket skonsam teknik. Vi har skapat en ”high-tec” metod för att fästa Great lengths slingor i det egna håret. Denna typ av fästen är tillverkat av polymer, vilka molekylernas struktur är väldigt likt ditt eget hår. Slingan värms fast på en liten passé av ditt eget hår. Det viktigaste av allt är att ditt eget hår inte blir förstört.

Färg och längd

Great Lengths finns i 40 naturfärger, 8 crazy färger, 4 juvel färger och 6 pastell färger. Håret finns i 5 standard längder. 30, 40, 45, 50, 60 cm.

För att du skall få en uppfattning om vilken längd som skulle passa just dig kan du mäta upp ett snöre i önskad längd och sedan hålla den längst ned i nacken eller precis över örat. Alltså inte uppe på huvudet.

Pris

Priset för extension beräknas på mängd och längd! Man utgår från kundens tjocklek på det egna håret, så beroende på önskad längd beräknas hur många slingor som kommer att behövas, lita på din frisör hon kan detta och vet vad som blir bäst!

Ofta behöver ett tjockare hår mer extensions pga att man måste fylla ut från där det egna håret slutar. Ett tunnare hår fäster man oftast färre slingor.

En normal förlängning ligger på 75-150 slingor.
Förtjockning från 15 slingor och uppåt beroende på önskad tjocklek.

Hållbarhet

Hållbarheten brukar vara 3- 6 månader, beroende på det egna hårets kvalite, tjocklek och till stor del på hur väl du sköter ditt nya hår. Vi tappar normalt ca100 hårstrån om dagen och några av dom blir sittande fast i fästena och har då möjlighet att trassla sig. Därför är borstning av håret väldigt viktigt, att man verkligen borstar i botten med en specialborste som vi säljer på salongen.

Urtagning

När man vill ta ut håret kommer man tillbaka till salongen för att ta ut det.
Frisören använder en speciell vätska som löser upp fästena och sedan med hjälp av en tång smular sig fästet och kan lätt tas bort. Detta är inte skadligt för håret om det görs på salong, försök därför aldrig att själv dra ur dom.

Urtagning kostar 500 kr/timme.

Se före och efterbilder med Great Lengths


© HBC 2023