info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka i Borås | Boka i Göteborg

EMSELLA I BORÅS & GÖTEBORG

EMSELLA

Med EMSELLA kan du säga NEJ till bäckenbottenproblem, inkontinens, och nedsatt intim tillfredsställelse.

EMSELLA är en världsunik FDA-godkänd och medicinskt CE-märkt metod för att hjälpa patienter med bäckenbottenproblem efter förlossning, urininkontinens och/eller nedsatt intim tillfredsställelse.

Vi tror på kompetens. Vi har under dessa år behandlat flera 100 klienter så vår erfarenhetsbank har växt sig stor. Den fysiska förbättringen går fortare än du får med dig tanken, (problemet och skammen sitter hårt mentalt rotad) så därför pushar vi dig att våga utmana dig i svåra situationer, för att till slut inse att du kan känna dig trygg i situationer som förut var svåra eller kanske omöjliga att ha kontroll över.

Vår ansvarige läkare, överläkare inom urologi, Fred Helgesen står bakom med sin mångåriga medicinska expertis.

Behandlingen genomförs fullt påklädd och är icke-invasiv. Bara sätt dig ner och upplev en helt ny banbrytande behandling!

Första gången du kommer på din behandling vill vi ha lite extra tid för dig. Vi går igenom vilka problem du har och journalför dessa för att sedan kunna följa förbättringarna på dina problem under kuren.

För att boka i Göteborg, klicka här >>

För att boka i Borås, klicka här >>

Vad är EMSELLA?

När man pratar om bäckenbottenmuskler menar man det lager av muskler som stöder bäckenorganen och som sträcker sig över bäckenbotten. Med starka bäckenbottenmuskler får du bra kontroll över blåsa och tarm, vilket innebär att försvagade muskler inte ger inre organ fullt stöd, och då kan man få problem att kontrollera urinblåsan.

Under en enda behandling med EMSELLA levereras genom elektromagnetisk energi supramaximala sammandragningar i bäckenbottenmusklerna vilket motsvarar 10-12.000 knipövningar. Du sitter fullt påklädd i EMSELLA-stolen och kan gärna läsa en tidning eller en bok under tiden du behandlas.. Som vi tidigare nämnt är EMSELLA en icke-invasiv behandling, och det baseras varken på värme eller kyla. På så sätt finns inga risker för svullnad, ärrbildning eller brännskador.

EMSELLA behandlar:

 • Inkontinens
 • Bäckenbottenproblem
 • Nedsatt intim tillfredsställelse

Vem kan behandlas med Emsella?

Kvinnor och män i alla åldrar är kandidater för en EMSELLA-behandling. Den gemensamma nämnaren är att man önskar lösning på problem med olika typer av inkontinens, återhämtning efter förlossning eller förbättring av kvaliteten på intimlivet.

Hur lång är behandlingen? Hur många sessioner behövs?

Effektiv behandlingstid är 28 minuter/tillfälle men räkna med att ditt besök tar 30-45 minuter. Det krävs ungefär sex behandlingar utförda två gånger per vecka. Din behandlare kommer att ta fram en behandlingsplan anpassad för just dig!

Hur känns en behandling? Är det smärtsamt?

Behandlingen är inte smärtsam. Du kan komma att känna en stickande eller pirrande känsla, och kontraktioner av bäckenbottenmusklerna under behandlingen. Direkt efter behandlingen kan du genomföra dagliga aktiviteter.

Hur snabbt kan jag se resultat?

Du kan uppleva förbättring redan efter en behandling. Resultatet kommer fortsätta förbättras under de kommande behandlingstillfällena.

Vad är inkontinens?

Det finns flera olika typer av inkontinens – ansträngningsinkontinens, trängningsinkontinens och blandinkontinens.

Ansträngningsinkontinens

Detta är den vanligaste formen av inkontinens. Patienter med denna typ av problematik upplever läckage vid ansträngning så som hosta, nysning, skratt, hopp, träning eller andra fysiska aktiviteter.

Ansträngningsinkontinensen grundar sig ofta i ålder, graviditet, förlossning, östrogenbrist och övervikt men kan även bero på andra faktorer.

Trängningsinkontinens/överaktiv blåsa

Vid trängningsinkontinens drar urinblåsans muskel ihop sig under fyllnadsfasen, trots väldigt liten urinvolym.

Det tros bero på en störning i nervsignalen från hjärna och ryggmärg som initierar blåstömning.

Blandinkontinens

Blandinkontinens är en kombination av de båda olika typerna ovan. Vissa kan uppleva mer av den ena varianten och mindre av den andra.

Kontraindikationer:

 • Pacemaker, defibrillator, neurostimulator, medicinpump, eller andra elektroniska implantat
 • Kopparspiral
 • Inopererade metaller i bäckenområdet
 • Graviditet
 • Pulmonalisinsufficiens
 • Epilepsi
 • Feber
 • Blödarsjukdomar
 • Svåra hjärt-/lungsjukdomar
 • Maligna tumörer

Kundberättelser

Anna, 37 år

Jag är en aktiv tvåbarnsmamma som genomgått en vaginal förlossning som vill kunna vara aktiv med mina barn och följa med i deras tempo och kunna träna och springa på en högintensiv nivå där det krävs mycket hopp och ansträngning för nedre muskulaturen. Efter fyra behandlingar med EMSELLA kan jag efter ett tufft tränings-/löppass med mycket hård belastning vara helt torr efteråt. Att slippa använda ett eller flera skydd vid träning och känna att jag kan röra mig obehindrat utan minsta läckage är en stor lättnad och glädje!

Roger, 52 år

Min sömn blir avbruten 1-4 ggr/natt på grund av att jag behöver gå upp och kissa. Min erektion kallar jag “rabarbersvaj”. Jag vill, men inte snoppen… Då jag lider av IBS blir jag ofta gasig i magen och kan ha svårt att hålla inne fisen.

En spännande behandling. Har märkt följande efteråt:

 • Fått bättre kontroll på kisseriet, inget efterdropp
 • Behöver inte gå upp på toaletten på natten
 • Känner att bäckenbottenmuskeln aktiverats
 • Kontrollerar min tarm bättre
 • Bättre fart på erektionen

Kan man slippa de blå tabletterna så är det värt varenda behandling!

Susanne, 50 år

Efter två behandlingar med EMSELLA behöver jag inte gå upp på natten och kissa längre! Min träning har blivit mer intensiv eftersom jag inte behöver oroa mig för att läcka under passet. Jag kan hålla mig på ett helt annat sätt än innan behandlingarna och jag hinner numera till toaletten utan problem. Mina knipmuskler är så starka nu att jag kan knipa av strålen!

Anna-Karin, 56 år

Jag arbetar som barnmorska och har själv genomgått två vaginala förlossningar. Jag hade urinläckage vid hosta, nysning, skratt och träning som jag skattade till en sjua på en tiogradig skala, där ett är inget läckage och tio är kraftigt läckage. Jag har efter fem behandlingar inget läckage i någon av dessa aktiviteter – jag håller nu helt tätt. Jag behöver inte säkerhetskissa längre! Jag gör till och med jumping jacks/korshopp utan att läcka en droppe.

Jag upplever EMSELLA som en enkel och smidig behandling som känns bekväm.

Ulla-Beth, 63 år

Jag såg på reklam om EMSELLA-maskinen som gör under för personer som har problem med underlivet, både män och kvinnor. Jag har haft problem i över 40 år med inkontinensbesvär. Efter två svåra förlossningar blev problemet värre. Jag har svårt att hålla urinen, får springa ofta på toaletten och är jag bortrest måste jag veta vart toalett finns. Jag läcker urin vid hosta, nysningar m.m. Har opererats för framfall och bakfall. Jag har aldrig fått hjälp med inkontinensen; man har bara satt in massa mediciner och det har hjälpt lite.

När jag såg reklamen om EMSELLA tänkte jag “Vad har jag att förlora på och pröva?”. Jag beställde tid – var nervös. Inkontinens är inget man pratar öppet om, man skäms… Jag kom till praktiken som var så fin. Man möts av en trevlig atmosfär och Helen med personal var så trevliga och varma. Jag fick sex behandlingar. Man sitter på en stol – sedan gör maskinen arbetet. Jag märker att den har stärkt upp muskulaturen i mitt slappa underliv. Från att sprungit på toaletten 3-4 ggr/natt har nattsömnen nu blivit bättre och behöver bara gå 1-2 ggr/natt!

Maskinen har hjälpt mig! Men man har också ett eget ansvar, så nu är det min tur att hjälpa mig själv med knipövningar. Jag kommer nog behöva någon behandling emellanåt som stöd.

Tack för att ni finns och kan hjälpa fler människor med besvär.

Kvinna, 50 år

Jag har haft problem sedan födseln av mina barn, dvs i över 20 år. Jag har inte kunnat springa eller hoppa. Nysningar och hosta har varit mycket besvärligt, liksom en hel massa andra situationer i vardagen.

Blev så mycket bättre bara efter ett par behandlingar. Jag har hittat min muskel och kommer absolut att träna den varje dag. Jag är inte alls lika ofta på toaletten. Jag är så glad att jag gav mig själv detta i present.

Stort tack för hjälpen och för ett underbart bemötande.

Monika, 52 år

Jag var något skeptisk när jag första gången satte mig på stolen. Att få elektromagnetiska vågor upp i underlivet känns underligt. Och att det skulle göra att jag inte läckte urin? Efter bara några få behandlingar kände jag att jag inte behövde knipa vid nysning.

Att sova en hel natt utan att gå upp… Verkligen magi!

Att gå omkring och vara orolig för att kissa på sig är troligen vanligare än vi tror. Här är hjälpen, kan varmt rekommendera EMSELLAN och Helen!

Kvinna, 63 år

Jag har genomgått tre vaginala förlossningar, och efter att ha haft flera års träningsuppehåll började jag åter styrketräna för 8 månader sedan och blev då medveten om att jag läcker vid tunga lyft och vissa andra övningar. Det här störde mig väldigt då det var så påtagligt. Har under åren som jag inte tränat märkt att jag haft svårare att knipa ordentligt, att jag börjat läcka vid hostningar, inte kunnat hoppa och ibland fått trängningar som lett till att jag nästan inte hunnit till toaletten i tid samt behövt gå upp flera gånger på natten. Jag har också fått framfall och står i operationskö för det.

Efter att ha genomgått tre behandlingar så märker jag en tydlig skillnad. Jag kan strypa strålen direkt, jag kan knipa hårdare och längre, göra tunga lyft utan att läcka och jag behöver inte gå upp natten längre. Vad gäller framfallet så ska det bli spännande att se vad de kommande tre behandlingarna ger för slutresultat då jag känner mindre av det nu. Den absolut största vinsten redan är träningen som fungerar perfekt.

Kvinna, 40 år

Efter fem vaginala förlossningar saknade jag helt förmågan att knipa. Detta resulterade i att jag inte kunde hålla tätt i flertalet situationer bl.a. så kunde jag inte fortsätta träna eller vara aktiv med mina barn. Vid minsta ansträngning t ex nysning eller hosta så kunde jag inte hålla tillbaka kisset.

Jag har genomgått en inkontinensoperation efter femte barnet. Detta hjälpte initialt, men med tiden försvann effekten och efter ca ett år var jag tillbaka på ruta ett. Och jag kunde fortfarande inte knipa.

Jag har nu gjort sex behandlingar med EMSELLA och jag är idag helt torr, kan hoppa, springa, träna, nysa, hosta mm. Och jag KAN nu knipa. Inkontinensen är helt borta tack vare EMSELLA på HBC.

Barnmorska

Sex månader efter behandling har jag fortfarande lika god effekt som direkt efter avslutad behandling! Är verkligen supernöjd och rekommenderar verkligen behandlingen!

Anonym, 40+

Jag säger bara WOW! I tisdags 8/3 – 22 gjorde jag min första EMSELLA-behandling. Vaknat en gång runt kl 02.00, två nätter i rad nu – istället för 2-4 ggr. Känns mycket lovande med EMSELLA!

Anonym, 60-talist

I över 25 år har jag haft inkontinensskydd varje dag. Har haft bra kontakt med, och fått hjälp av sjukvården med bl.a operationer, men till slut gick det inte att göra mer. Mitt problem var ”de sista metrarna” till toaletten dvs läckaget kom när jag i stort sett var framme. Efter sex behandlingar i stolen så blev det en klar förbättring. I två månader nu så har jag bara haft skydd någon enstaka gång. Jag kan hålla mig ända tills jag sitter ner. Det har bara skett något enstaka missöde och då var det dessutom bara några droppar. Jag kan fortfarande inte stoppa flödet, men jag kan knipa tillräckligt bra för att hindra att det börjar. För mig är det en stor lättnad. Kan starkt rekommendera alla som har samma problem som jag att våga prova den här nya metoden.

Cecilia, 32 år

Jag har haft problem med både urininkontinens och avföringsinkontinens under en väldigt lång tid i mitt liv. Efter att jag har gjort denna behandling så märkte jag av resultaten väldigt fort. Från att knappt kunna hålla sig, till att helt plötsligt kunna hålla sig flera timmar utan något slags läckage, är för mig en väldigt stor förbättring utav min livskvalité och har minskat den psykiska stressen kopplad till detta. Jag rekommenderar starkt denna behandling.

Anonym, 40 år

Jag har i många år haft problem med överaktiv blåsa, med täta och plötsliga trängningar och ibland läckage. Jag har genomgått en vaginal förlossning, men problemet fanns redan innan. Varken knipträning eller blåsträning har hjälpt något vidare eftersom trängningarna har varit så intensiva. Jag har istället anpassat mig till att under vissa tider på dygnet (främst morgon/förmiddag) behövt gå på toaletten varje eller varannan timme.

Jag har inte sökt hjälp genom den vanliga vården eftersom jag inte upplevde att mina problem var större än att de gick att hantera eftersom jag har nära till toalett på jobbet osv, men min livskvalité har förbättrats enormt av att jag inte längre behöver tänka på var närmsta toalett finns.

Anonym

Hej! Vill skicka en blänkare om min upplevelse av EMSELLA. Jag fick den 8 april min första sex månaders uppföljandebehandling. Detta är en av de bästa saker jag gjort. Efter sex månader behöver jag inte – annat än undantagsvis – gå upp på natten. Mina trängningar är helt borta. Vad det gäller avföringsläckage har detta också minskat radikalt. En gång på sex månader!

Jag har fått ett helt nytt och självständigare liv. Tänk om fler kunde komma i anspråk för denna behandling. Vilken tid och pengar det skulle spara, om man jämför med kostnad för operation och inkontinensskydd. Vi får inte glömma stigmatiseringen för den enskilde. Tack!

Kvinna, 51 år

Helt fantastiskt att man kan bli hjälpt tack vare denna behandling – att bara sitta, med kläderna på, och låta den elektromagnetiska pulsen göra sitt jobb.

Jag har genomgått en vaginal förlossning och kom efter det aldrig riktigt in i någon bra rutin med knipövningar och tyckte även att det var svårt att hitta rätt muskel och göra övningarna på rätt sätt. Problemen med läckage har ökat i takt med åldern. Jag läckte så gott som alltid vid träning och var tvungen att ha inkontinensskydd. Den sista tiden innan behandlingen gällde det också vid vanlig rask promenad. Jag har behövt korsa benen vid hostning och nysning och aldrig riktigt kunna lita på mig själv vid överraskande rörelser.

Redan efter första behandlingen fick bäckenbottenmusklerna liksom liv igen och det går lätt att hitta till dem när man ska göra sina övningar. Det är helt underbart att kunna promenera utan risk för läckage vid feltramp eller nedförsbackar, att kunna hårdträna utan att det kommer en droppe och att inte behöva tänka efter när man nyser och hostar. Kan verkligen rekommendera denna behandling – en sådan livskvalitet man får!

Eva, 59 år

Mitt problem har inte varit att jag haft så mycket urinläckage. Jag läckte mest bara vid nysningar när jag inte hunnit korsa benen innan eller vid t ex oplanerade sidosteg på skogspromenaden. Däremot har jag känt ett stort behov av att knipa för att inte riskera att läcka både t ex på jympan och när jag jobbar i trädgården eller promenerar. Det kändes som att jag gick och knep mest hela tiden.

Efter att ha fått behandlingar med EMSELLA kan jag nu njuta av att jympa igen. Första jympapasset efter att jag börjat med behandlingarna kände jag ren lycka. Det var så befriande att inte behöva fokusera på att knipa. Jag kan t o m hänga med på Jumping Jacks! Det är roligt att träna igen! Inte heller i trädgården eller på promenaden behöver jag tänka på knipet längre.

Jag är så tacksam över att jag fick tips om EMSELLA och att jag också tog beslutet att testa. Jag önskar nu bara att fler får denna hjälp.

Kvinna, 54 år

Jag har haft problem med inkontinens under en längre tid och det har inte blivit bättre med åren. De senaste fem åren har jag använt inkontinensskydd, inte bara vid dans och träning, utan alltid. Därför känns det som en befrielse och nästan lite overkligt att jag efter behandling med EMSELLA nästan är helt befriad från urinläckage.

Nu går det mycket lättare att knipträna ett par gånger om dagen, musklerna har blivit väldigt mycket starkare. Kan njuta av promenader med min hund och en och annan nysning går också bra. Jag använder fortfarande inkontinensskydd vid intensiv träning eller dans, men mini istället för normal. Det känns tryggast så. Livet har blivit torrare och roligare.

Kvinna, 45 år

Efter en jobbig förlossning och lite upp i åldern så började problemen hopa sig. Tamponger som kasade ner,  toalettbesök på nätterna, urinläckage främst vid träning men även utan ansträngning, känslan av att aldrig känna sig riktigt fräsch.
Efter sex gånger med EMSELLAN så känns det som att jag har fått ett nytt liv och det enda jag ångrar är att jag inte gjort detta tidigare…

Jennie

En dag fick jag bara nog! Nu måste jag göra något – min urininkontinens hade tagit över mitt liv, fick byta trosor flera gånger per dag.  Skrattade jag med kompisar så kom det, tränade jag så kom det, nös jag så kom det. På morgonen hann jag inte ens till toaletten, eller bara åka från jobbet och hem så hann jag inte till toaletten, och då hade jag ändå varit på toa på jobbet. Jogga gick inte heller, nerförsbackar var helt omöjligt.Jag bokade tid hos Helen efter en föreläsning. Bokade in sex gånger i april. Efter de här gångerna så har jag äntligen fått tillbaka mitt liv. Inte en enda gång har det kommit något i trosorna när jag tränat. Jag går på gym och kör mycket pass, kan hoppa hopprep och Jumping Jacks. Har till och med varit ute och joggat 7,5 km + 9,0 km, joggade ner för en jättelång backe – inga problem, inte en droppe. Kan äntligen skratta med vänner utan att det kommer något, behöver inte grunna på var det finns toalett. Kan gå upp på morgonen utan att det kommer något, behöver inte ens gå på toaletten med en gång heller, SÅ FANTASTISKT. En mycket glad och tacksam kund.

Veronica, 50 år

Hade inga större förhoppningar om förändring men ville ge det en chans. Efter att under många år använt trosskydd dagligen så behövs inte detta längre. Jag kan även knipa och hålla tätt då jag är jättekissnödig och ingen toalett i närheten. Detta gick inte tidigare. Kan även träna och hoppa utan läckage. Tacksam för att jag gav mig själv denna behandling!

Marie Söderberg

Jag hade, i flera år, varit mer eller mindre inkontinent. Jag sprang och kissade “för säkerhets skull” varje gång jag lämnade hemmet. Såg till att vara nära en toalett. Hostade jag, eller nös, eller snubblade till, så kom det alltid några droppar. Lyfte jag ett barnbarn, samma sak. Jag hade alltid någon form av trosskydd, beroende på vad jag skulle göra. Jag var på en förnedrande utredning där de tyckte att jag läckte “för lite”. Men jag ville ju inte läcka alls! (Jag har testat en hel del hjälpmedel genom åren, men inget har hjälpt) Läste en artikel i GP om Helén och “hennes” EMSELLA, och recensionerna av behandlingarna som kvinnor gjort. Ringde omgående och fick snabbt tid. Redan efter första behandlingen så kände jag skillnad!

Nu, efter sex gånger, har mitt nya liv börjat! Inte en droppe, hur mycket jag än nyser, snubblar eller lyfter barnbarn. Jag är sååå glad att jag fick syn på artikeln i GP. Detta har förändrat mitt liv! Tack till Helén och hennes fina personal, ingen nämnd och ingen glömd. Alltid så trevliga och omtänksamma, ett ställe att trivas på. Det är inte sista gången jag går till dem! Rekommenderar varmt ett besök/en behandling.

Kvinna, 60

Ända sedan jag var liten har jag haft en överaktiv blåsa och det har alltid varit till ett besvär. Eftersom jag är en överaktiv person så har jag inte uppskattat att det stört min koncentrationsförmåga att nästan alltid vara kissnödig.
Jag älskar att resa men har inte ens hunnit åka från Borås till Göteborg innan det tränger på. I snitt så har jag kissat ca 25 – 30 gånger per dygn även inräknat på natten.

Jag har varit förskonad från ansträngningsinkontinens och det är jag tacksam för eftersom jag skrattar väldigt ofta.
Några barn har jag inte fött så där finns ingen orsak till mina besvär.
Uppe på lasarettet konstaterades att blåsan var av normal storlek och inget annat verkade störa. Där fick jag också knipövningar att göra – och det har jag gjort ca 100-200/dag i ungefär 10 år.

Så fort jag läste om EMSELLA så anmälde jag mig och har tagit sex behandlingar på rad före sommaren 2022 och sedan en extra behandling efter ett halvår. Resultatet kom blixtfort och nu kissar jag ca 15 gånger/dygn.
Jag dricker fortfarande kaffe och märker klar skillnad att det ”driver på” urinblåsan (dock inte koffeintabletter), precis som när jag fryser – då sätter det extra fart. Min lycka är att jag kan göra ärenden efter jobbet utan att leta upp en toalett i stan. Jag kan klara mig några timmar utan toalett och biobesök och liknade blir en positiv upplevelse. Att jämt vara kissnödig är ett handikapp och jag önskar att alla behövande ska kunna ta del av denna behandling! Ett extra plus är att musklerna runtomkring behandlingsområdet också får sig ett lyft!

Kvinna, 54 år

Jag hade väl egentligen inte några större problem, men började märka att jag automatiskt korsade benen om jag skrattade eller nös när jag var kissnödig. Och att det kändes oroligt att skratta eller nysa när jag tränade eller sprang, ifall att det kanske trots allt skulle läcka lite. Efter att hört talas om att sex behandlingar med EMSELLA hjälpt andra att helt slippa läckage och oro, blev jag nyfiken på att testa om det fungerar för mig med. Och nu efter min ”kur” så har jag inte alls behov av att korsa benen, och kan skratta och träna helt obehindrat. Dessutom vaknar jag bara en gång på natten för att behöva kissa, mot oftast tre gånger varje natt före ”kuren”. Det är skönt och värdefullt att få sova ostört i många fler timmar. Jag upptäckte också att mina knipmuskler numera är starkare. Mina förväntningar har tillgodosetts fullt ut, och jag är tacksam för det. Så jag rekommenderar denna metod, för den fungerar verkligen.

Kvinna, 75 år

Jag var tvungen att veta var det fanns toaletter så fort jag lämnade hemmet. Att resa var oroligt för mig då jag inte visste var nästa toalett fanns. Jag var kissnödig ca 1 ggr i timman och kunde inte hålla mig om det inte fanns en toalett jag snabbt kunde uppsöka. Detta gav mig en ständig oro vilket ledde till att jag drog mig för att gå hemifrån rädd för att läcka igenom mitt skydd.

Nu efter 6 st behandlingar på Emsellastolen kan jag kontrollera blåsan. Jag är nu chef över blåsan och inte tvärt om, jag bestämmer när jag skall tömma den vilket nu är ca var 3:dje timma.

Jag rekommenderar absolut denna behandling.

Marie-Louise, 73 år

Jag såg artikel i Göteborgs Posten i höstas om EMSELLA behandling för inkontinensproblem och blev genast intresserad. Jag har haft problem med ”kisseriet” i många år. För många år sedan provade jag akupunktur, vilket inte hjälpte. På senare år jag fått utskrivet inkontinens medicin, Betmiga. Mina besvär hjälpte något med de medicinerna men upplevde begränsningar i min vardag och behövde gå upp och kissa flera gånger på natten med dålig sömn som följd.

I november/december genomgick jag sju Emsella-behandlingar i Borås. Innan behandlingarna kunde jag inte gå någonstans utan veta var närmaste toalett fanns tillgänglig. Kände mig alltid kissnödig även om jag nyligen varit på toaletten. Kunde inte följa med mina barn och barnbarn på utflykter om jag inte visste om det fanns toaletter där.

Efter behandlingarna och goda råd och tips av Helen och Linda har mycket förändrats. Jag går inte nu omkring och är kissnödig jämt, jag kan leka och skutta, jag kan åka iväg och handla, i alla fall två timmar utan att behöva besöka en toalett. Går nu bara upp en gång på natten, trots att jag  slutat med Betmiga-tabletterna, jätte skönt. Känner mig numera för det mesta helt torr. Läcker dock lite ibland precis när jag kommer in på toaletten.

Jag fick en åttonde behandling härom veckan, tror att jag behövde den.

Kvinna

Jag har i flera år haft problem med tunn avföring och avföringsläckage och dessutom svårt att hålla urinen när jag var kissnödig. Detta har varit ett stort och dessutom skamfyllt problem för mig. Jag hörde talas om en behandling med Emsellan som stärker upp bäckenbottenmuskulaturen och  är nu glad att jag vågade ringa och boka en kur. Jag fick mycket bra resultat både på avföringsläckaget och mina problem med att hålla urinen.

Jag var klar med mina 6 behandlingar i februari-23 och har nu efter 6 månader varit på mitt återbesök och effekten av behandlingen sitter fortfarande i.

Jag är mycket nöjd med både behandling och bemötande

 


© HBC 2024