info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka i Borås | Boka i Göteborg

Hjälp med erektil dysfunktion & urinläckage hos män

EMSELLA för män

Emsella har erhållit godkännande av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för behandling av inkontinens hos män. Urinläckage hos män kan vara resultatet av en rad faktorer. Den främsta orsaken är ofta relaterad till problem med prostatakörteln.

Vi sätter vår tilltro till kompetens. Genom åren har vi behandlat flera hundra klienter, vilket har resulterat i en omfattande erfarenhetsbank. Förbättringen av ens fysiska tillstånd kan ske snabbare än ens mentala förändringar (där problemet och skammen ofta sitter djupt rotade), och därför uppmuntrar vi till att utmana dig själv i svåra situationer. Målet är att hjälpa dig att känna dig trygg i situationer som tidigare varit besvärliga eller till och med omöjliga att hantera.

Vår ansvarige läkare, Fred Helgesen, är överläkare inom urologi och besitter en omfattande medicinsk expertis.

Behandlingen utförs fullt påklädd och är icke-invasiv. Du behöver bara sätta dig ner och uppleva denna helt nya och banbrytande behandlingsmetod!

Vid ditt första besök vill vi ha lite extra tid för att gå igenom dina problem och dokumentera dem i din journal. Detta gör det möjligt för oss att följa dina framsteg under behandlingsperioden.

För att boka i Göteborg, klicka här >>

För att boka i Borås, klicka här >>

Vad innebär Emsella för män?

Denna behandling använder en speciell teknologi, kallad HIFEM, för att stimulera alla muskler i bäckenbottenområdet. Med Emsella kan du utföra ungefär 12000 knipövningar på bara 28 minuter. Dessa snabba muskelsammandragningar förbättrar blodcirkulationen och kontrollen över musklerna. Det hjälper också bäckenbottenmusklerna att återfå sin styrka och funktion. De flesta män behöver genomgå 6 till 8 behandlingar för att se resultat. Behandlingarna sker vanligtvis två gånger i veckan under tre till fyra veckor. Genom att stärka musklerna som stödjer prostata, urinblåsa och ändtarm kan du återfå den kontroll över din kropp som du tidigare hade.

Vilka fördelar kan män få av behandlingen?

Emsella-behandlingar för män har markant förbättrat livskvaliteten, självförtroendet och den sexuella hälsan hos många.

Bäckenbottenmusklerna spelar en viktig roll för att stödja urinblåsan, ändtarmen och prostatan. När dessa muskler blir svaga kan det resultera i problem som urinläckage, erektionsproblem och för tidig utlösning. Emsella stärker dessa försvagade muskler, vilket har gett positiva resultat för många män runt om i världen, inklusive:

 • Ökad hårdhet och styvhet i penis
 • Förbättrad förmåga att få och behålla en erektion
 • Ökad tid innan utlösning
 • Förbättring av urinblåsans funktion

Dessa förbättringar leder till minskad stress och ångest, ökad livskvalitet och förbättrat självförtroende.

Fungerar Emsella för erektil dysfunktion?

Bäckenbottenmusklerna är viktiga för att bibehålla en erektion och förbättra blodflödet till penisen. När du blir upphetsad skickar hjärnan signaler till penis, vilket får musklerna och blodkärlen att slappna av och ökar blodflödet. Detta gör att venerna på utsidan av penis komprimeras, vilket förhindrar blodet från att lämna penisen och resulterar i en erektion. Om bäckenbottenmusklerna är svaga kan de inte komprimera venerna tillräckligt för att stoppa blodutflödet, vilket kan leda till svårigheter att behålla en erektion. Emsella stärker hela bäckenbottenmuskulaturen, vilket ger män bättre kontroll över sina muskler och en ökad förmåga att få och behålla en erektion.

Hur hjälper behandlingen efter en prostatektomi?

Efter en prostatektomi kan urinläckage vara vanligt eftersom en av sfinkterna, som kontrollerar urinflödet, tas bort tillsammans med prostatan. Det är inte ovanligt att män upplever läckage under intensiv träning eller i slutet av dagen efter att ha genomgått ett sådant ingrepp. Emsella-behandlingar har framgångsrikt hjälpt män att återfå kontrollen över sin blåsa efter en prostatektomi.

Urinläckage hos män

När bäckenbottenmusklerna är svaga kan urinläckage uppstå när buken och bäckenområdet utsätts för tryck, som vid lyft av tunga föremål, skratt, nysningar, böjningar eller hostningar. Emsella stärker bäckenbottenmusklerna, vilket minskar risken för urinläckage. Denna behandling har en hög patientnöjdhetsgrad på 95 % och kräver varken kirurgiska ingrepp eller daglig medicinering.

Hur fungerar behandlingen och vad kan du förvänta dig?

Förberedelser

Inga förberedelser behövs inför Emsella-behandlingar. Kom bara bekvämt klädd till din bokade tid, se till att tömma urinblåsan innan behandlingen, och sedan är det bara att njuta av din tid hos oss.

Under behandlingen

En Emsella-behandling tar vanligtvis 28 minuter, men beräkna att hela besöket tar cirka 40-45 minuter eftersom vi tar oss tid att journalföra och gå igenom behandlingsresultaten vid varje session. När du kommer in i behandlingsrummet tar du plats på Emsella-stolen, fullt påklädd. Din terapeut startar sedan behandlingen, och HIFEM-teknologin börjar stimulera musklerna i det periniala området (mellan benen). Du kan förvänta dig en vibrerande känsla under behandlingen, men den är smärtfri och utan obehag.

Återhämtning

Efter Emsella-behandlingen behöver du ingen återhämtningstid eller eftervårdsinstruktioner. Du kan återgå till dina dagliga aktiviteter direkt efter att din behandling är klar.

Finns det biverkningar?

Det finns inga biverkningar av Emsella-behandlingar, och du kan återgå till dina vanliga aktiviteter direkt efteråt. Det är möjligt att uppleva mild ömhet efter behandlingen.

Passar behandlingen alla män?

Du kan inte få Emsella-behandling om du:

 • Har metall i ryggraden
 • Har gjort en höftledsplastik
 • Har en pacemaker
 • Har ett penisimplantat
 • Har en historia av aktiva EP-anfall
 • Har nyligen opererat bäckenbotten
 • Har svår hjärt-lungsjukdom

När märker man resultat?

Du kan märka en liten förbättring redan efter din första Emsella-behandling. Därefter kommer resultaten att fortsätta förbättras allt eftersom musklerna stärks under behandlingsperioden och även efteråt. Effekten kan vara i upp till ett år, beroende på hur svåra dina ursprungliga problem var.


© HBC 2024