info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka i Borås | Boka i Göteborg

Dermapen 4 i Borås & Göteborg

Dermapen 4

Med Dermapen 4 behandlar vi effektivt åldrad och solskadad hud, ärr, rynkor och hudbristningar. Behandlingen stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden ett jämnare och yngre utseende.

Resultaten är långsiktiga och synliga redan några dagar efter första behandlingen. Kontakta oss för en konsultation!

För att boka i Göteborg, klicka här >>

För att boka i Borås, klicka här >>

Dermapen 4 i Borås & Göteborg

Dermapen 4 behandlar effektivt åldrad och solskadad hud, ärr, rynkor och hudbristningar. Resultaten är jämförbara med laserslipning och Fraxel, men utan dessa metoders biverkningar. Mycket mindre smärtsamt och inga skador på huden. Behandlingen stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden ett jämnare och yngre utseende. Behandlingen medför även att absorptionen av aktiva ingredienser ökar kraftigt. Dermapen 4 använder endast specialutvecklade produkter i behandlingen, bestående av bland annat hyaluronsyra för en kraftfull fuktboost, vitamin C och E, och collagen.

Dermapen 4 är elektrisk och har 16 sterila engångsnålar, behandlingen är mycket skonsammare för huden än traditionell microneedling. Behandlingen skräddarsys efter varje individ och olika problemområden genom att nållängden anpassas under behandlingen. Behandlingen avslutas alltid med MASQ+ serummask, vilket återfuktar, svalkar och lugnar huden samt efterlämnar en fin lyster.

Behandlingsområden för Dermapen 4 innefattar åldrad och solskadad hud, ärr, håravfall linjer och rynkor samt hudbristningar. Behandlingen med Dermapen 4 är snabb, säker och effektiv. Den passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om.

Vad innebär hudförbättring med Dermapen 4?

Dermapen 4 är en professionell behandlingsprocedur som stimulerar tillväxten av nytt kollagen och elastin i huden. Man använder en steril nålkasett för att skapa tusentals små mikrokanaler i hudytan. Som en konsekvens frisätter läkningsprocessen ett antal växt- och läkningsfaktorer som stimulerar till nytt kollagen under hudytan. Samtidigt appliceras ett specialutvecklat serum på huden som på detta sätt kan penetrera djupare ner genom huden. Hudens naturliga processer som kanske saktats ned av olika anledningar kommer igång och börjar arbeta. Den ökade kollagenbildningen ger också ett fylligare intryck vid linjer, rynkor, ärr och bristningar. Mimiska linjer kommer att finnas kvar, men med ett mildare intryck. Resultaten är jämförbara med laserslipning och Fraxel laser, men utan dessa metoders biverkningar.

Fördelarna med Dermapen 4

  • Resultat redan några dagar efter första behandlingen.
  • Långsiktiga effekter.
  • Snabba och säkra behandlingar.
  • Tjockare dermis utan att skada epidermis.
  • Extremt hög absorption av aktiva ingredienser.
  • Kort återhämtning.
  • Stimulerar till ökat blodflöde och syresättning av vävnaden genom en direkt påverkan av skalp, ansikte och kropp.
  • Man får en mild exfoliering av döda hudceller som samlats i hårsäckar och på huden.
  • Tekniken är baserad på tusenårig akupunktur-teknologi.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen inleds alltid med en konsultation där din terapeut går igenom behandlingen och lägger upp en behandlingsplan för dig. Det är viktigt att man talar om vilka förväntningar man har, så att terapeuten kan bemöta detta.

Huden rengörs noga så att inga rester av make-up eller hudvårdsprodukter finns på huden. Ett specialutvecklat serum appliceras på huden. Terapeuten börjar att systematiskt arbeta över ytan enligt ett speciellt schema. Huden blir ofta röd alltefter behandlingen fortlöper, vilket är en naturlig reaktion på att hudvävnaden stimuleras, samt att reparations- och kollagenaktiveringen börjar. Därefter appliceras specialutvecklad mask, vilket ökar effekten av behandlingen ytterligare.

Vad skall man tänka på innan behandlingen?

Kombination med vissa behandlingar, mediciner samt hudvård kan påverka behandlingsresultatet, därför är det viktigt att terapeuten alltid informeras om detta ändrat sig eller ifall något tillkommit sedan konsultation gjordes.

Man kan med fördel exfoliera huden ett par dagar innan behandling, för att få bort döda hudceller. Det är också viktigt att huden ser normal ut och inte har några irritationer vid behandlingstillfället. Vid behandling mot håravfall är det viktigt att håret är rentvättat och att man inte har i några stylingprodukter.

Hur många behandlingar behövs?

Antalet behandlingar beror på hudtyp och vilken typ av problem som skall behandlas. I genomsnitt vid kollagenstimulering krävs en kur på tre behandlingar.

Hur ofta kan behandlingen göras?

Intervall mellan behandlingarna är individuellt och varierar beroende på problem. Terapeuten lägger upp en behandlingsplan vid konsultationen. Vid kollagenstimulering och hudföryngrande behandling brukar ett intervall på 3 veckor vara lagom. Anledningen till att man väntar mellan behandlingarna är att man vill att huden skall tillgodogöra sig behandlingen innan man gör ytterligare en behandling.

Gör behandlingen ont?

Det kan kännas som att det pirrar och kittlar lite vid nålningen och att en värmekänsla sprider sig i huden. Behandlingen känns lite mer i panna och på näsryggen än i övriga ansiktet.

Kan behandlingen utföras på en hud med brustna kärl?

Ja, man kan behandla kärl som ligger vid hudytan. Nålarna går igenom kärlväggen som blir starkare. Att man får ett tjockare lager kollagen hjälper också till så att kärlen blir mindre framträdande.

Hur ser man ut direkt efter behandlingen?

Huden rodnar och blir röd allt eftersom behandlingen fortlöper. Rodnaden är en naturlig reaktion på att hudvävnaden stimuleras, samt att reparations- och kollagenaktiveringen börjar. Huden kan förbli röd och vara svullen i någon dag efter behandlingen. Vissa upplever lätt klåda och att huden kan fjälla efter behandlingen. På de allra flesta lägger sig rodnaden inom ett dygn och man har fått en rosig och frisk hudton, full med lyster.

Vad skall man tänka på efter behandlingen?

Samma dag som behandlingen gjorts skall man låta huden vila från hudvårdsprodukter. Undvik all användning av make-up, kemiska preparat, tvål, parfym samt avstå från träning, bastu, varma bad och klor. Låt huden vila från sol eller solarium i två veckor efter behandling. Använd solskyddsfaktor spf 30 eller högre vid vistelse i sol.
Vid kroppsbehandlingar är det bra om man bär lösa kläder som inte sitter åt. Det är också bra att tänka på att inte direkt efter en behandling vira en sjal runt ansikte och hals ifall den inte är nytvättad.

Finns det några biverkningar?

Biverkningar är väldigt sällsynt. En liten svullnad och rodnad kan uppstå direkt efter behandlingen, men försvinner oftast inom ett dygn. I vissa fall kan svullnad, lätt klåda, torrhetskänsla och avfjällning uppstå men detta är helt normalt. Man rekommenderas att använda återfuktande produkter för hemmabruk.
Biverkningar såsom blåmärken, ihållande rodnad, ödem och hyperpigmenteringar är mycket ovanliga, men de kan uppstå. Patienter med en historia av herpes simplex (munsår) kan uppleva att detta blossar upp efter behandling runt mun. Råd till dem är att använda herpessalva ett par dagar innan samt ett par dagar efter behandling. För att undvika risken med hyperpigmenteringar är det absolut nödvändigt att använda högt solskydd, minst spf 30 vid vistelse i sol och helt undvika sol och solarium i två veckor efter behandlingen.

Vilka resultat kan man förvänta sig?

Resultaten varierar för varje enskild individ. Faktorer som har effekt på huden och dess åldrande är till exempel hudtyp, ålder, levnadssätt, stressnivå, alkohol, solning, ämnesomsättning, hormoner, etniskt ursprung och medicinering.

Direkt efter en behandling när rodnaden lagt sig från behandlingen har huden fått en frisk och rosig lyster. Närmaste dagarna efter behandlingen kan man uppleva en uppstramande effekt. Efter 2-6 veckor börjar man att se resultat på linjer, rynkor, ärr och bristningar, då nybildningen av kollagen och elastin kommit igång. Man upplever då att vävnaden är mjukare och att man fått en utjämnande effekt på hudstrukturen. Denna process fortsätter under en längre tid. Resultat ses ofta redan efter en behandling. Vid mimiska linjer där ansiktsmimik och muskulatur påverkar linjer ger Dermapen 4 endast begränsade förbättringar. De bäst synliga resultaten får man på rynkor runt ögon och mun, panna, käklinje, hals och dekolletage där hudens åldrande ofta börjar. Förstorade porer kan minskas i samband med Dermapen 4.  Även talgproduktionen i förstorade porer kan reduceras till en mer normal nivå.

 

Pris: Vid enstaka behandling kostar Dermapen 2200 kr. När behandlingen utförs i kur om 3-6 tillfällen kostar dessa 1900 kr/behandling. Är du Benefit Client får du 10% på ovan priser, läs mer om hur du blir Benefit Client här.

Behandlar effektivt åldrad och solskadad hud, ärr, rynkor och hudbristningar


© HBC 2024