info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka i Borås | Boka i Göteborg

Botox i Borås & Göteborg

Botox

Botox – Förhöj din naturliga skönhet!

Injektionsbehandlingar med botox är den vanligaste skönhetsbehandlingen i världen som administreras av legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska, och används främst till att minska rynkor i ansiktet.

Hos oss på HBC anpassas behandlingen med botox efter varje individ och syftar alltid till att nå ett resultat där individen ser mer utvilad och vital ut.

Det finns många oseriösa behandlare på marknaden och det kan vara svårt att välja rätt. För din trygghet, läs mer om vår erfarna injektionssköterska Konstantina Lappas här!

Från 2500 kr

För att boka botox i Göteborg, klicka här >>

För att boka botox i Borås, klicka här >>

Förhöj din skönhet

Botox förhindrar rynkor från att framträda genom att slappna av underliggande muskler så att de inte drar ihop sig. Efter behandlingen blir den överliggande huden jämn och slät medan de obehandlade ansiktsmusklerna kan röra sig normalt och ger dig normala ansiktsuttryck.

Det är ingen fara att botox totalt förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt, vilket är en vanlig missuppfattning. En korrekt utförd behandling skall inte märkas på annat sätt än att du ser mer utvilad och vital ut. I Sverige använder man även generellt lägre doser jämfört med USA.

Botoxbehandlingar kan korrigera:

  • Rynkor i pannan
  • ”Arga” rynkor mellan ögonbrynen
  • Asymmetriska ögonbryn
  • Rynkor kring ögonen (kråksparkar)
  • Rynkor på näsan
  • Neddragna mungipor
  • Djupa, aktiva rynkor i överläppen
  • ”Apelsinhud” på hakan
  • Huddragningar i halsen
  • Onormalt mycket svettningar i handflator samt armhålor

Vad är botox?

Botox är ett muskelavslappnande ämne framställt av Botulinumtoxin-A. Ämnet har använts i medicinskt syfte sedan 50-talet och utvecklades för behandling av överaktivitet i muskulaturen runt ögat t.ex. vid okontrollerad blinkning. Eftersom botox snart visade sig kunna blockera nervimpulserna som skickas till de muskler som styr ansiktsuttrycken blev det snabbt en mycket populär produkt för behandling av ålderstecken i form av rynkor i ansiktet.

Hur utförs en botoxbehandling?

Genom en mycket tunn nål sprutas en ytterst liten mängd av botox in på flera mycket väldefinierade ställen. Eftersom nålen är så tunn och man använder en mycket liten volym så är obehaget minimalt. För de flesta känns det endast som ett litet myggbett.

När kan jag se resultatet av behandlingen?

Resultatet av din botoxbehandling börjar märkas efter tre till tio dagar. Vid behandling av vissa områden kan det ta upp till 14 dagar. I normalfallet kvarstår det uppnådda resultatet av en enskild behandling i tre till fyra månader. Därefter bör behandlingen upprepas och för varje gång så sker tenderar varaktigheten att öka. Vi bokar alltid återbesök med våra kunder!

Hur lång tid tar en behandling?

En botoxbehandling är en snabb, enkel, smärtfri och säker procedur. Ingreppet tar inte mer än 10 – 20 minuter och man kan direkt återgå till sina dagliga göromål. Dock ska man inte träna eller basta 24 h efter en behandling. Man ska heller inte gnida eller massera det behandlade området då det kan medföra att botox sprider sig till närliggande muskler, som då blir inaktiverade en tid. Mer specifik information får man vid konsultations- och behandlingstillfället.

Finns det några bieffekter?

Botox är ett säkert ämne med minimala sidoeffekter. I samband med botoxinjektioner kan man få minimal svullnad eller blåmärken i injektionsområden. Det försvinner inom en till tre dagar. Illamående samt förkylningsliknande symptom kan uppstå. Huvud- eller spänningsvärk kan uppstå och motverkas bra med Alvedon- eller Panodil-behandling. 1 – 3 % av patienterna kan få komplikationer i form av påverkan av andra muskler än man önskar, t ex lätt häng i ögonlocket eller ögonbrynen. Den effekten försvinner i samband med att effekten av botox tilltar.

Kan alla behandlas?

Gravida och ammande får inte behandlas, likaså patienter med ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) och känd allergisk reaktion mot något av ingredienserna i botox.

Se före- och efterbilder av behandling med botox


© HBC 2024