info@hbc.nu | 033-12 12 42 | Boka i Borås | Boka i Göteborg

Bli återförsäljare

Hår-/skalpproblem - Trikologi

Trikologi är stort runt om i Europa och är på frammarsch i Sverige.

Vill du:

-Att din salong blir unik i din stad?

-Öka dina intäkter/utöka din kundkrets?

-Kunna erbjuda kunderna en kunskap utöver vad den vanliga frisören  kan?

-Kunna hjälpa kunder med hår-/skalpproblem såsom: HÅRAVFALL, mjäll, fett, livlöst hår, dålig växtkraft mm?

-Kunna erbjuda produkter utvunna enbart av naturens tillgångar.

-Samarbeta med oss? Och bli en del av ett starkt varumärke inom Trikologin i Sverige.

Hej!

Jag heter Helen Sandh och har drivit Heléns Beauty Center i Borås i 29 år. Jag har under 15 år jobbat som trikolog. Trikologi är läran om hårets och hårbottnens problematik. En stor del av kunderna har håravfall men även mjäll, psoriasis, fett hår, dålig växtkraft, torrt hår/botten mm.

Från början handlade det om 5-10 salongsbehandlingar och flera olika produkter, beroende av problemet som kunderna fick köpa med hem. Det var krångligt och dyrt för kunden men de som genomförde behandlingarna fick mycket fina resultat.

Nu har forskningen gått framåt. Produkterna är effektivare och behandlingarna mycket enklare för kunden att sköta själv med utmärkta resultat. Salongsbehandling gör jag bara på kunder som har större problem och när det krävs en ordentlig rening av hårbotten.

Vi på HBC Hair clinic har agenturen i Skandinavien på Emmebis produkter. Emmebi är ett hårvårdsföretag i Bergamo,Italien. Dom har under många år jobbat med att ta fram effektiva trikologiprodukter utvunna enbart av naturens tillgångar. Gå gärna in på deras hemsida så du får en uppfattning om företaget. www.emmebiitalia.com (Öppnar du länken i Google Crome så får du sidan översatt på svenska)

Vi på HBC Hair clinic kommer nu att bygga ett nätverk av salonger som vill vidga sin verksamhet och öka lönsamheten genom att hjälpa sina kunder med dessa problem.

60-dagarskur mot håravfall

En naturmedelbaserad behandling – utan biverkningar.

Mineral treatment är som en superkur mot bland annat håravfall, produkten vi säljer kommer direkt från Italien. 

Produkterna är baserade på olika koncentrat från örter och mineraler. Det pågår ständig forskning på universitetet i Bologna och nu har det gjorts framsteg gällande stimulering av hårsäckarna. Det sista tillskottet i ”aktiva-ingredienser-familjen” är Sandelträ vilken visat sig ha en stimulerande effekt på papillan. Några andra stimulerande ingredienser  är biologiskt flytande stamceller ifrån druva Emilia Romagna, pressad valnöt och extrakt av ruccola.

Lätt beskrivet

 • Kliniska studier visar en volymökning på 32,4% efter 2 månaders användning.
 • Ökar den kapillära blodcirkulationen till hårsäckarna, vilket främjar näringsupptaget.
 • Tillför den näring i cellerna som hårsäcken behöver för att kunna producera ett starkt och friskt hårstrå.
 • Dämpar sebumproduktionen vilket ger en bättre miljö i hårsäcken. Fet hårbotten är alltid negativt för hårsäckens funktion.
 • Motverkar fria radikaler
 • Minskar DHT (dihydrotestosteron) produktionen

Läs mer om produkterna här

Plåster -För bättre hårväxt/kvalitet

Vi är helt medvetna om att det låter mycket underligt att plåster kan göra nytta för hårväxten. Men….tänk tex morfin-/hormon-/nikotinplåster, det vet vi alla att det är ett bra sätt att tillföra substanser på. Det är likadant med dessa plåstren. Plåstret placeras mellan örat och hårfästet. Blodkärlen som försörjer hårsäckarna med blod, syre och näring ligger under huden där.  Plåstren innehåller en unik sammansättning av naturliga ingredienser som under 6-12 timmar utsöndrar ingredienser som hårsäcken behöver för att skapa en kraftigare hårväxt.

Vad gör då plåstret?

 • Ökar den kapillära cirkulationen vilket ger hårsäckarna ökad syre och näringstillförsel.
 • Ger näringen cellerna i hårsäcken behöver för att skapa ett friskt och starkt hårstrå.
 • Dämpar sebumproduktionen ordentligt. Fett hår är alltid negativt för miljön i hårsäcken
 • Dämpar effektivt DHT- processen
 • Avger de aktiva ingredienserna under 6-12 timmar

”Jag har jobbat med plåstren i snart 5 år med mycket fina resultat, håret som växer ut blir ca 30% grövre”

Indikationer för plåstren

 • Håravfall
 • Dålig/långsam hårväxt
 • Dålig hårkvalitet
 • Åldrade hårsäckar
 • Fett hår
 • För dig som vill få bättre hårväxt utan att ha något av ovanstående problem.
 • Används som en kur i 2 månader varje kväll. Byt sida varannan natt

Det är inte trolleri vi jobbar med

Det är egentligen ganska enkelt… Syresätta, skapa en bra miljö i hårsäcken, tillföra näring så att cellerna får förutsättningen att bilda ett starkt och friskt strå.

Döda hårsäckar går självklart inte att väcka men de svaga hårsäckar som är på väg att sluta producera ett hår och har ett tunt fjun som bara syns i en mikrokamera, dem kan man rädda.

”Jag har fotograferat de flesta av mina kunder under åren och ALLA har fått bättre växtkraft och grövre hår och detta utan de nya vätskorna så nu är behandlingen än mer effektiv.”

Mjällproblem

Dessa mjällprodukter minskar effektiv alla typer av mjällproblem. Det finns flera olika anledningar till mjällproblem, men dessa produkter fungerar utmärkt oberoende av anledningen till problemen. Innehåller bland annat rosmarin och pepparmintolja. Rosmarin motverkar den överdrivna talgproduktionen och innehåller antioxidanter och exfolierande olja som desinficerar och renar skalpen för att motverka mjäll. Pepparmintolja används för sina antiseptiska egenskaper. Aloe Baradensis återfuktar huden vid torrmjäll. Dämpar klåda.

Alla produkter är ekologiska, utvunna ur växtrikets ingredienser.

Läs mer här

Fett Hår

Sebum är en oljigt sekret som produceras av talgkörteln i hårsäcken. För mycket talgproduktion är alltid negativt för miljön i hårsäcken. I den feta miljön trivs bakterier och microorganismer alldeles utmärkt, vilket kan orsaka en oönskad lukt. Det är ett måste att hålla hårbotten ren för att hårstråt ska kunna växa sig starkt. Daglig tvätt med ett ”vanligt” schampo kan torka ut hårbotten vilket gör att talgkörteln producerar än mer talg och den negativa spiralen är ett faktum.

Första steget till ett välmående hår är att hålla hårbotten ren. Därför innehåller denna produktserie bland annat Eukalyptus olja med antiseptiska och rengörande egenskaper. Aloe Barbadensis juice har fuktgivande och mjukgörande verkan, Den har även antisvamp och antimicrobiella egenskaper.

Daglig användning av dessa produkter rekommenderas.

Alla produkter är ekologiska utvunna av växtrikets ingredienser

Läs mer här

Känslig hårbotten

Det kan hända att hårfoliklar blir inflammerade (folliculit) vilket kan ger en brännande, stickande och öm känsla i hårbotten. Detta tillstånd kräver en målinriktad antimicrobiell behandling, speciellt i den akuta fasen. Det krävs minst 3 veckors behandling innan problemen dämpas. Denna lugnande kur är baserad på essensiella Bergamott oljor, Melaleuca Alternifolia och Tea tree oljan vilka har antiseptiska, antifugal och antibakteriella egenskaper. Produkternas innehåll gör det möjlig att dämpa det inflammatoriska tillståndet och bekämpa problem så som rodnad och klåda.

Alla produkter är ekologiska utvunna av växtrikets ingredienser

Läs mer här

Keratin/Skadat hår

Miljöfaktorer, kemiska behandlingar och fysiologiska orsaker kan leda till att håret skadas. Dessa produkter innehåller eteriska oljor, hydrolyserat keratin och aktiva stamceller från äpplen.

Hydrolyserat keratin är ett protein som består av aminosyror som är viktiga för hårets livslängd. Det ökar också dess tjocklek, vilket gör håret starkare, mjukare och blankare. Det aktiva stamcellerna från ett Schweizisk äpple främjar återuppbyggnaden av elastin och kollagen vilket ger håret ett antiage-effekt.

Alla produkter är ekologiska utvunna av växtrikets ingredienser

Läs mer här

Alla produkter är ekologiska, utvunna av växtrikets ingredienser.

Läs mer om produkterna här

Vill du veta mer?

Hur du enkelt och lönsamt kan hjälpa dina kunder med Emmebis produkter. 

Kontakta oss på

Helen Sandh – Trikolog                                        Per-Anders Lindqvist – Sälj/support

helen@hbc.nu                                                          per-anders@hbc.nu

070-710 82 92                                                           070-514 24 87

 

Du är hjärtligt välkommen att ingå i det nätverk av salonger som just nu byggs i Sverige.

Helen Sandh- trikolog berättar mer 


© HBC 2024