Välkommen till vår värld gilla oss på Facebook.
 Instagram-icon

Frågor & svar

Är tandblekning säkert?
Tandblekning på klinik under överinseende utförd av certifierad personal är en helt säker behandling. Kostnadsfria konsultationer erbjuds alltid samt förberedande behandling inför blekning.

Tar tandblekning lång tid?
Blekningsprocessen tar ca 60 minuter och görs vid 1 tillfälle!
Jämfört med äldre och mer invecklade metoder med halogenlampor är tandblekning med plasmateknologi mycket bekvämt och ger fantastiska resultat.

Vilka resultat kan garanteras?
En blekningsbehandling med BrilliantSmile kan göra att tänderna blir upp till sju nyanser vitare. Mycket fläckiga tänder kan behöva en andra behandling.

Vad orsakar missfärgningar?
Missfärgningar kan vara ett resultat av arv, medicinering, dålig munhygien, åldrande, rökning, vissa mat och drycksorter eller en kombination av samtliga nämnda orsaker.

Är du en bra kandidat för tandblekning?
Personer med de flesta typer av missfärgningar kan uppnå en vitare nyans på sina tänder med hjälp av BrilliantSmile’s metod för tandblekning. Tala med din klinik angående hur ljusa dina tänder kan förväntas bli.

Hur länge håller blekningen?
Blekning i alla former innebär att man tar bort missfärgningar som finns på och i tänderna. Den tid det tar att missfärga tänderna på nytt är helt beroende av vilka vanor man har. Tex är rökning, snusning och kaffedrickande exempel på missfärgande substanser som på nytt fastnar på tänderna. Det finns tyvärr idag inga metoder som gör att missfärgningar inte fastnar på tänderna på nytt. För att bibehålla din nya ljusare nyans rekommenderar vi därför att du gör en mindre underhållsbehandling var sjätte till tolfte månad. Oftast tar det åratal att missfärga tänderna till den nyans de var före blekning… men har du en gång fått vitare tänder så vill du troligtvis gärna fortsätta att ha det. Därför väljer många att underhålla sin nya vitare nyans med underhållsbehandlingar.

Hur kan mina tänder bli vita utan att de tar skada?
Före blekningen så poleras diverse ytliga missfärgningar bort. Därefter blir dina tänder blekta med BrilliantSmile metoden blekgel som aktiveras med ett speciellt ljus. Gelen frigör så kallade fria radikaler som i detta fallet används för att tränga in och förgöra missfärgningar i tanden utan att skada eller på annat sätt förändra tanden.

Varför ska jag välja BrilliantSmile klinikblekning istället för hemblekning?
BrilliantSmile blekning utförs av utbildad personal under kontrollerade former på klinik. Under en klinikblekning ansvarar kliniken för att inget hälsovådligt inträffar dig. När du som kund lämnar en klinik för att utföra en behandling hemma står du själv som ansvarig om något inträffar… Detta gäller även om en tandläkare har sålt blekmedlet till dig. Behandlingen tar drygt en timme till skillnad från 7-10 dagars behandling med hemblekning. Som kund hos oss behöver du inte sova med bettskenor och därmed riskera att få i dig hälsovådliga ämnen. Hos BrilliantSmile betalar du för en utförd tjänst… inte för ett gör-det-själv kit.

Räcker det med en behandling för att få vita tänder?
För att kunna svara på detta behöver du komma in på en kostnadsfri konsultation. En behandling ger i genomsnitt 7 nyanser vitare tänder enligt VitaPan classics tandskala ordnad enligt vitnyans. Om du har svårt missfärgade tänder kan ytterligare behandling behövas för att uppnå önskat resultat. Vissa typer av missfärgningar, från tex mediciner går ej att bleka. Tänk på att det perfekta Hollywood-smilet oftast är skalfasader (Kostnad 2500-5000SEK per tand). Det är få förunnat att naturligt kunna få så ljusa tänder.

Välkommen att boka en gratis konsultation.

BrilliantSmile har spelat in en ny instruktionsfilm som visar hur behandlingen går till.