Välkommen till vår värld gilla oss på Facebook.
 Instagram-icon

Botox

Botox förhindrar rynkor från att framträda genom att slappna av underliggande muskler så att de inte drar ihop sig. Botox förslappar musklerna så att de inte längre kan sammandras. Efter behandlingen blir den överliggande huden slät och jämn medan de obehandlade ansiktsmusklerna kan röra sig normalt och ger dig normala ansiktsuttryck.

I Sverige använder man generellt lägre doser jämfört med USA. En vanlig missuppfattning är att Botox totalt förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt men så är inte fallet. En rätt utförd behandling skall inte märkas på annat sätt än att du ser mer utvilad och vital ut.

Botoxbehandlingar kan korrigera:

  • rynkor i pannan
  • ”arga” rynkor mellan ögonbrynen
  • asymetriska ögonbryn
  • rynkor kring ögonen (kråksparkar)
  • rynkor på näsan
  • neddragna mungipor
  • djupa, aktiva rynkor i överläppen
  • ”apelsinhud” på hakan
  • huddragningar i halsen
  • onormalt mycket svettningar i handflator och i armhålor, hyperhidrosöversvettning i armhålorna

Frågor & Svar

Vad är Botox?
Botox är ett muskelavslappnande ämne framställt av Botulinum A-gift, ett förädlat protein framställt av Botulism bakterier. Ämnet har använts i medicinskt syfte sedan 50-talet och utvecklades för behandling av överaktivitet i muskulaturen runt ögat t.ex. vid okontrollerad blinkning. Eftersom Botox snart visade sig kunna blockera nervimpulserna som skickas till de muskler som styr ansiktsuttrycken blev det snabbt en mycket populär produkt för behandling av ålderstecken i form av anspänningsrynkor i ansiktet. Idag är injektionsbehandling med Botox den vanligaste läkaradministrerade skönhetsbehandlingen i världen.

Hur utförs behandlingen med Botox?
Genom ett mycket tunn nål sprutas en ytterst liten mängd av läkemedlet in på flera mycket väldefinierade ställen. Eftersom nålen är så tunn och man använder en mycket liten volym så är obehaget minimalt. För de flesta känns det endast som ett litet myggbett.

När kan jag se resultatet av behandlingen?
Resultatet av din Botoxbehandling börjar märkas efter 3-10 dagar. Vid behandling av vissa områden kan det ta upp till 14 dagar. I normalfallet kvarstår det uppnådda resultatet av en enskild behandling i 3-4 månader. Därefter bör behandlingen upprepas och för varje gång så sker tenderar varaktigheten att öka.

Hur lång tid tar en behandling?
En botoxbehandling är en snabb, enkel, smärtfri och säker procedur. Ingreppet tar inte mer än 10-20 minuter och man kan återgå direkt till sina dagliga göromål. Man skall inte gnida eller massera det behandlade området då det kan medföra att Botox sprider sig till närliggande muskler, som då blir inaktiverade en tid.

Finns det några bieffekter?
Botox är en säker behandling med minimala sidoeffekter. I samband med botox injektioner kan man få minimal svullnad eller blåmärken i injektionsområden. Det försvinner inom 1-3 dagar. Illamående, förkylningsliknande symptom kan uppstå. Huvud- eller spänningsvärk kan uppstå och motverkas bra med Alvedon eller Panodil behandling. 1-3 % av patienter kan få komplikationer i form av påverkan av andra muskler än man önskar, tex lätt häng i ögonlocket, ögonbrynen. Den effekten försvinner i samband med att effekten av botox tilltar.

Kan alla behandlas?
Gravida och ammande får inte behandlas, likaså patienter med ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) och känd allergisk reaktion mot något av Botox ingredienser.

Se www.botox.com för mer information om Botox.

Före och efter