Välkommen till vår värld gilla oss på Facebook.
 Instagram-icon

Hudbristningar och strier

MICRONEEDLING

Microneedling, även kallad kollagen induktionsbehandling eller dermarolling, är en behandling som ger fina resultat på hudbristningar/strier.
Självklart är rollern som används medicinskt CE-märkt och FDA-godkänd. Allt för en säker behandling!

BRISTNINGAR

Bristningar uppstår ibland då huden sträckts ut snabbare än den hunnit växa till sig och anpassa sig vid till exempel volymökning av underliggande muskulatur, fett eller graviditet. Ofta sitter hudbristningar på höfterna, magen eller låren.
Det är vanligast att det är kvinnor som får hudbristningar, framförallt på grund av de hormonomställningar som sker i en kvinnas kropp genom livet, så som när unga kvinnor går igenom puberteten och får kvinnliga former och vid graviditet. Även viktuppgång och viktminskning är en vanlig orsak till hudbristningar. Det är heller inte ovanligt att män får bristningar, framförallt vid viktuppgång, men även hos kroppsbyggare, där huden blivit övertänjd av snabb muskeltillväxt.

BEHANDLING

Behandlingen inleds alltid med en konsultation där din terapeut går igenom behandlingen och lägger upp en behandlingsplan för dig. Ibland väljer terapeuten att lägga en bedövning (gel) innan behandlingen påbörjas. Därefter börjar terapeuten rolla huden enligt ett speciellt schema. Huden blir röd allt eftersom behandlingen fortlöper, vilket är en naturlig reaktion på att hudvävnaden stimuleras, samt att reparations- och kollagenaktiveringen börjar. Därefter appliceras specialutvecklat serum, vilket ökar effekten av behandlingen ytterligare.
Direkt efter behandlingen blir man lätt röd och svullen på det behandlade området, detta försvinner dock inom ett dygn. Microneedling passar alla hudtyper.

En behandling tar ca 40-60 min. Efter 2-6 veckor börjar man se resultat. Då har nybildningen av kollagen och elastin kommit igång. Resultat ses ofta redan efter en behandling, men en kur rekommenderas för bästa resultat. Antalet behandlingar är individuellt, men i genomsnitt krävs det 6-8 behandlingar.

dermaroller mage