Välkommen till vår värld gilla oss på Facebook.
 Instagram-icon

Håravfall

 

TRIKOLOGI

Trikologi är naturmedelbaserad behandling med produkter som är kliniskt testade, organiska och allergitestade på människor, inte på djur.
Trikologi kan behandla hårbottenproblem så som  psoriasis, torr mjäll, fet mjäll, mjälleksem, fet hårbotten, fett hår, klåda, livlöst hår och framför allt – håravfall.

Oberoende av anledningen till håravfall kan vi i de allra flesta fall få helt stopp på det. En hårsäck som är helt död finns det dock ingen möjlighet att ”väcka liv” i igen.  Behandlingen helt utan kirurgiska ingrepp, laserbehandling eller kortisonterapi. Vi arbetar alltid utifrån personens individuella problem. Behandlingen börjar med en personlig analys, då vi undersöker hårbotten med en microkamera. Med denna kamera som förstorar hårbotten 200 gånger kan vi se hårets, hårbottens och hårrötternas kondition, utifrån detta kan vi sätta samman din unika behandling.

 
Hårets uppbyggnad och håravfall

Håret är uppbyggt av proteinfibrer och består av keratinceller som produceras av hårsäcken. Hårsäcken har direkt kontakt med kapillärer som ger näring till hårlöken. Vi har ca 150.000 hårstrån på huvudet. Vi tappar normalt ca 100 hårstrån per dag. Tappar vi mer är det inte normalt. Håravfall kan ha många orsaker, t. ex. genetiskt, stress, näringsbrist, medicinering, graviditet eller hormonrubbning.  Finns det minsta lilla tecken på att det finns aktivitet i hårsäckarna, kan vi med denna metod tillsätta aktiva organiska ingredienser, proteiner och mineraler för att aktivera hårsäckarna och få tillbaka hårväxten och återställa balansen i hårbotten, då det är obalansen som är upphov till mjäll, fett, klåda osv. Ofta ses håravfall i kombination med en fet hårbotten, som i sin tur leder till fet mjäll, som orsakas av att det är rubbning i fettproduktionen nere i hårsäcken. Fettet oxideras och täpper igen hårsäcken.

 

Hårets växtcykel

• Tillväxtfas: I denna fas föds och växer hårstrået. Denna period sträcker sig över 3-6 år. Normalt har vi 85-90% av våra hårstrån i denna fas.
• Övergångsfas: Här slutar håret växa och släpper kontakten med hårlöken och blodtillförseln. Denna period sker under 2 veckor. Normal har vi 1% av våra hårstrån i denna fas.
• Vilofas: Under denna period som är 2-3 månader lossar håret från hårsäcken genom att det blir utknuffat av det nya hårstrået som kommer under. Normalt har vi 14% av våra hårstrån i denna fas.

 
Undersökning med microkamera – kostnadsfri konsultation.

Med 25 års erfarenhet av metoden har man kunnat hitta ca 240 olika varianter av hårbottenproblem. Noggrann analys med microkamera ger bästa grund för personliga diagnoser och behandlingar. För att kunna ställa rätt diagnos använder vi microkameran som förstorar upp hår och hårbotten 200 gånger. Via en monitor/dataskärm kan vi se hårbottnens struktur, om den är fet eller torr. Vi ser om det finns liv i hårsäckarna, de hårsäckar som är i dålig kondition kan vi ge tillbaka växtkraft, vilket ger ett kraftigare o mer välmående hårstrå. Därmed ett synligt tjockare hår. Med informationen som microkameran ger ställer vi en diagnos och ger recept för en passande behandling.

 

Hur går behandlingen till?

Hela salongsbehandlingen består av tre steg och tar ca 1 timme och 30 minuter. Först rengörs hårbotten. Olika ingredienser, beroende av problemet, blandas och appliceras i form av en inpackning i hårbottnen och följs av massage, vilken får i gång blodcirkulationen. Sedan skall kuren verka i hårbotten 40 minuter i värme, för att sedan tvättas ur. Efter det följer en efterbehandling som ej skall sköljas ur.

Hur känner du under behandlingen?

Det känns svalkande och behaglig. Man upplever behandlingen som avslappnande och skön. När håret sedan torkat känns det mycket fräscht o luftigt, med härlig volym.
De flesta kan hjälpas

Erfarenheten av trikologimetoden visar att de allra flesta kunder som rekommenderas behandling uppnår goda resultat och upplever god och långvarig effekt. Många blir helt bra, andra uppnår märkbar förbättring. Vi lämnar absolut inga förhoppningar om vi anser att vi inte kan hjälpa dig med dina problem. Behandlingen har inga påvisade biverkningar.

 

Uppföljning av behandlingen

Vi har som mål att följa upp samtliga patienter efter avslutad behandlingsperiod.
Vi vill därför att färdigbehandlade patienter skall komma på ett återbesök efter 3 månader, en så kallad efterkontroll. Denna kontroll är självklart kostnadsfri.

Hur många behandlingar?

Antal behandlingar beror på problemet. Ofta inleds behandlingen med 10 stycken salongsbehandlingar, en så kallad intensiv start för att köra i gång processen. Dessa 10 behandlingar görs under ca 5 veckor, dvs 2 behandlingar per vecka. Under pågående salongsbehandlings veckor, påbörjas även hembehandlingen där du själv gör en behandling av mindre sort. Detta görs i minst 3 månader upp till ett år beroende på problem och svårighetsgrad. Under behandlingsperioden startas en process med ökad blodcirkulation i hårbotten och hårsäckens näringsupptag förbättras. Den naturliga balansen i hårbotten o hårsäck återskapas.

NIOXIN

Äntligen har Nioxin, den fantastiska serien för håravfall, lanserats i Sverige. Nioxin grundades 1987 av Eva Graham, som efter att hon fött barn, började att tappa mycket hår. Hon började då utforska orsakerna till håravfall och uppfann då idén att behandla hårbotten med hjälp av hudvårdsmetoder. Denna serie har vunnit Stylist Choice Award 11år i rad som bästa produktserie för håravfall.