Välkommen till vår värld gilla oss på Facebook.
 Instagram-icon

IPL

Bli av med generande hårväxt… För alltid!

Powerlite 600 är en revolution vad gäller hårborttagning. Vi har lång och bred erfarenhet av tekniken o hjälpt flera hundra kunder att få bort sin generande hårväxt. PL-Metoden tar bort håret för gott, och innebär varken smärta, tidskrävande behandlingar eller risker för huden. Powerlite 600 har genomgått produktutveckling, tester, forskning och uppföljning, allt i nära samarbete med hudterapeuter och läkare. De kliniska undersökningar som gjorts visar också att Powerlite 600 håller vad som utlovas. Metoden är överlägsen vaxning, laser, diatermi och andra äldre metoder för hårborttagning, vad gäller såväl effektivitet och biverkningar som resultat.

Vad är Powerlite600® och PL-metoden™
PL-metoden™ bygger på intensivt pulserande ljus. Det oskadliga, långvågiga röda ljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i hårstrå och hårsäck och omvandlas till värme. Vid 70ºC förstörs proteinet (näringen till cellen som bildar hårstrået) i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den aktiva fasen av växtcykeln. Därmed kan inte nytt hår bildas igen.

Alla delar av kroppen
De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sett gäller att ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. PL-metoden™ har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Dock kan det vid kraftig hårväxt, till exempel skäggväxt, krävas fler behandlingar.


Det är ingen dröm. Det är verklighet. Powerlite 600® befriar dig från den hårväxt du inte trivs med. För gott.

Hur fungerar det?

Behandlingen

För att du inför behandlingen ska få mer ingående information bokas alltid en tid för konsultation på din salong. Terapeuten gör då ett test på ett begränsat område av den yta du vill behandla. Efter utvärdering av testet kan din behandling börja. Området rakas och en kylande gelé appliceras på huden. Därefter påbörjas PL-behandlingen. Cirka tio dagar efter behandlingen kan man se ett märkbart resultat genom att håret faller ur hårsäcken. Därefter är man hårfri i några veckor till andra hårsäckar har producerat ett hårstrå och då är det dags med en ny behandling för att döda dessa hårsäckar.

Smärtfri, säker och snabb
Ljuspulsen brukar kännas som ett lätt stick. Efter behandlingen kan i vissa fall en lätt rodnad uppstå. Denna försvinner inom några timmar. Behandlingstiden varierar, men armhålorna tar ca 5 minuter att behandla, och benen tar upp till en timme. Vid varje behandling förstörs normalt 60-90 % av hårsäckarna i den aktiva fasen, varför totalt 4-6 behandlingar brukar krävas.

Att tänka på
Låt din hud vila från solning utomhus eller i solarium en månad före och 2 veckor efter behandling samt använd alltid solskyddsfaktor. Mellan behandlingarna kan nya hårstrån som kommer upp rakas.