Välkommen till vår värld gilla oss på Facebook.
 Instagram-icon

Microneedling

Ny unik kombinationsbehandling!
(Endast hos oss på hbc)

Vi kombinerar alltid needlepenbehandlingen med en avslutande Oxygenbehandling. Detta är en unik kombinationsbehandling där needlingen skapar små kanaler vilket stimulerar kollagenbildningen och hudens naturliga läkningsförmåga skyndar till för att reparera skador, vilket ger en bättre hudstruktur. Medan småkanalerna fortfarande är öppna slussas näringsrikt serum ner med hjälp av aktivt syre under tryck, detta för att näringen ska tränga ner djupt i huden och öka syresättningen i cellerna.

Behandlar effektivt åldrad o solskadad hud, ärr rynkor o hudbristningar.

needlegirlimagewithPen

Powerlite Needle Pen
Powerlite Needle Pen behandlar effektivt åldrad och solskadad hud, ärr, rynkor och hudbristningar. Resultaten är jämförbara med laserslipning och Fraxel, men utan dessa metoders biverkningar. Mycket mindre smärtsamt och inga skador på huden. Behandlingen stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden ett jämnare och yngre utseende. Behandlingen medför även att absorptionen av aktiva ingredienser ökar kraftigt. Powerlite Needle Pen använder endast specialutvecklade produkter i behandlingen, bestående av bland annat hyaluronsyra för en kraftfull fuktboost, vitamin C och E, och collagen.

Powerlite Needle Pen är elektrisk och har 12 sterila engångsnålar, behandlingen är mycket skonsammare för huden än traditionell microneedling. Behandlingen skräddarsys efter varje individ och olika problemområden genom att nållängden anpassas under behandlingen.
Behandlingen avslutas alltid med MASQ+ serummask, vilket återfuktar, svalkar och lugnar huden samt efterlämnar en fin lyster.

Behandlingsindikationer
-Åldrad och solskadad hud
-Ärr
-Linjer och rynkor
-Hudbristningar/strier
Behandlingen med Powerlite Needle Pen System är snabb, säker och effektiv! Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om.
Vi avslutar med Oxygenbehandling (Madonnabehandling) Klicka här för att läsa mer

needlebehandling

micro-needling-before-and-after-6

micronnedling_scar

FAQ – Powerlite Needle Pen

Vad är Powerlite Needle Pen?
Hudnålning eller microneedling är en form av kollagenbildande behandling, även kallad Collagen Induction Therapy (CIT), avsedd för att stimulera till ökad kollagenproduktion i huden och därmed få en jämnare hudstruktur. Behandlingen utförs med hjälp av Powerlite Needle Pen som har små och tunna nålar. Dessa nålar penetrerar hudens övre lager till ett djup av max 2mm (terapeut väljer nållängd). Processen har två stora fördelar. Det stimulerar effektivt till ökad kollagen nybildning och att man genom nålkanalerna som bildas kan få en ökad och effektiv penetration av hudvårdsprodukter genom hudens övre lager (epidermis). Microneedling orsakar ett minimalt trauma för huden och kanalerna som bildats sluts efter en kort stund.

Hur fungerar Collagen Induction Therapy?
De mikroskopiska punkteringarna från nålarna stör hudens elektriska laddning och hudens självläkande mekanismer triggas igång. Den kontrollerade skadan medför frisläppande av hudens naturliga tillväxtfaktorer som i sin tur stimulerar produktionen av kollagen och elastin. I hudens kollagenlager (dermis) får nybildningen av kollagen sig en skjuts vilket i sin tur ger en hudföryngrande och utjämnande effekt.

Vad innebär hudförbättring med Powerlite Needle Pen?
Powerlite Needle Pen är en professionell behandlingsprocedur som stimulerar tillväxten av nytt kollagen och elastin i huden. Man använder sig av en strikt personlig nålkasett för att skapa tusentals små mikrokanaler i hudytan. Som en konsekvens frisätter läkningsprocessen ett antal växt- och läkningsfaktorer som stimulerar till nytt kollagen under hudytan. Samtidigt appliceras ett specialutvecklat serum på huden som på detta sätt kan penetrera djupare ner genom huden. Hudens naturliga processer som kanske saktats ned av olika anledningar kommer igång och börjar arbeta. Den ökade kollagenbildningen ger också ett fylligare intryck vid linjer, rynkor, ärr och bristningar. Mimiska linjer kommer att finnas kvar, men med ett mildare intryck. Resultaten är jämförbara med laserslipning och Fraxel laser, men utan dessa metoders biverkningar.

Vilka är fördelarna med Powerlite Needle Pen?
 Resultat redan några dagar efter första behandlingen.
 Långsiktiga effekter.
 Snabba och säkra behandlingar.
 Tjockare dermis utan att skada epidermis.
 Extremt hög absorption av aktiva ingredienser.
 Kort återhämtning.
 Stimulerar till ökat blodflöde och syresättning av vävnaden genom en direkt påverkan av skalp, ansikte och kropp.
 Man får en mild exfoliering av döda hudceller som samlats i hårfolliklar och på huden.
 Tekniken är baserad på tusenårig akupunktur-teknologi.

Hur går behandlingen till?
Behandlingen inleds alltid med en konsultation där din terapeut går igenom behandlingen och lägger upp en behandlingsplan för dig. Det är viktigt att man talar om vilka förväntningar man har, så att terapeuten kan bemöta detta.
Huden rengörs noga så att inga rester av make-up eller hudvårdsprodukter finns på huden. Ett specialutvecklat serum appliceras på huden. Terapeuten börjar att rolla huden enligt ett speciellt schema, och man arbetar systematiskt över ytan. Huden blir ofta röd alltefter behandlingen fortlöper, vilket är en naturlig reaktion på att hudvävnaden stimuleras, samt att reparations- och kollagenaktiveringen börjar. Därefter appliceras specialutvecklad mask, vilket ökar effekten av behandlingen ytterligare.

Vad görs vid en konsultation?
Inför behandlingen bokas man in på ett första möte, för att få mer information om hur behandlingen går till och tekniken som används. Det är viktigt att man går igenom vilka förväntningar och önskemål man har och vilka begränsningar som finns, dvs vad man kan åstadkomma. Man går igenom tidigare medicinsk historik, kontraindikationer och andra pågående behandlingar. Det är av yttersta vikt att man svarar så sanningsenligt som möjligt för att få rätt bedömning. Terapeuten behöver titta och känna på området och huden som skall behandlas för att bilda sig en uppfattning, därför kan man vara tvungen att avlägsna make-up ifall man har det. Man går igenom vad man bör tänka på före och efter en behandling. Man kan även få tips om andra behandlingar som kan göras i kombination för ytterligare effekt.
Man får råd om upplägg av kur, antal behandlingar och pris för detta. Bra att passa på att ställa så många frågor som möjligt, så att du känner dig säker inför behandlingen.

För vem passar behandlingen?
Behandlingen passar alla med åldrande hud, så egentligen alla. Man behandlar med fördel personer med synliga solskador, linjer, rynkor, ärr, hudbristningar och även personer med begynnande håravfall. Behandlingen med Powerlite Needle Pen är snabb, säker och effektiv! Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om.

Vad kan behandlas?
 Åldrad och solskadad hud
 Ärr (acne, skador, operation, brännskador). OBS, ej utstående och inflammerade ärr!
 Linjer och rynkor
 Hudbristningar/Strier
 Håravfall

Kan behandlingen utföras på en hud med brustna kärl?
Ja, man kan rolla igenom kärl som ligger vid hudytan. Nålarna går igenom kärlväggar som oftast blir starkare. Att man får ett tjockare lager kollagen hjälper också till så att kärlen blir mindre framträdande.

Kan behandlingen utföras på en hud med aktiv inflammerad acne?
Nej, inflammationer skall man inte behandla över.

Kan behandlingen verkligen hjälpa mot håravfall?
Ja, behandlingen passar både män och kvinnor som börjat att tappa hår och där håret som tappats inte varit borta för länge. Man stimulerar hårbotten och hudvävnad till ökad blodcirkulation vilket ger nytt syre till vävnaden. Man kan framför allt bevara det hår som redan finns, bromsa ner hastigheten på håravfallet och få en återväxt av hår som inte varit borta alltför länge. Man har också sett att håret kan få tillbaka sin naturliga hårfärg i de fall där hår börjat att gråna. Vid behandling mot oönskat håravfall kan man inte säga hur många behandlingar som behövs, utan man fortsätter tills kunden känner sig nöjd eller tills förbättrat resultat uteblir.

Hur lång tid tar en behandling?
Hur lång tid behandlingen tar beror på hur stort området som skall behandlas är.

Hur många behandlingar behövs?
Antalet behandlingar beror på hudtyp och vilken typ av problem som skall behandlas. I genomsnitt vid kollagenstimulering krävs en kur på tre till sex behandlingar.
Vid behandlingar mot håravfall behandlar man så länge man ser att det ger resultat.
Värt att poängtera är att behandlingens resultat inte varar för evigt, utan det kan vara nödvändigt att göra återbehandlingar efter 9-12 månader beroende på hudens åldrande.

Hur ofta kan behandlingen göras?
Intervall mellan behandlingarna är individuellt och varierar beroende på problem. Terapeuten lägger upp en behandlingsplan vid konsultationen. Vid kollagenstimulering och hudföryngrande behandling brukar ett intervall på 3-6 veckor vara lagom. Anledningen till att man väntar mellan behandlingarna är att man vill att huden skall tillgodogöra sig behandlingen innan man gör ytterligare en behandling.

Vid enbart penetration av aktiva ingredienser kan behandlingen utföras med 1 veckas mellanrum.
Vid behandling mot håravfall utförs behandlingen en gång i veckan den första månaden och 1-2 gånger den andra månaden, detta för att få igång en ordentlig stimulering. Därefter gäller samma intervall som för övriga behandlingar.

Gör behandlingen ont?
Det kan kännas som att det pirrar och kittlar lite vid nålningen och att en värmekänsla sprider sig i huden. Behandlingen känns lite mer i panna och på näsryggen än i övriga ansiktet.

Hur ser man ut direkt efter behandlingen?
Huden rodnar och blir röd allt eftersom behandlingen fortlöper. Rodnaden är en naturlig reaktion på att hudvävnaden stimuleras, samt att reparations- och kollagenaktiveringen börjar. Huden kan förbli röd och vara svullen i någon dag efter behandlingen. Vissa upplever lätt klåda och att huden kan fjälla efter behandlingen. På de allra flesta lägger sig rodnaden inom ett dygn och man har fått en rosig och frisk hudton, full med lyster.

Finns det några biverkningar?
Biverkningar är väldigt sällsynt. En liten svullnad och rodnad kan uppstå direkt efter behandlingen, men försvinner oftast inom ett dygn. I vissa fall kan svullnad, lätt klåda, torrhetskänsla och avfjällning uppstå men detta är helt normalt. Man rekommenderas att använda återfuktande produkter för hemmabruk.
Biverkningar såsom blåmärken, ihållande rodnad, ödem och hyperpigmenteringar är mycket ovanliga, men de kan uppstå. Patienter med en historia av herpes simplex (munsår) kan uppleva att detta blossar upp efter behandling runt mun. Råd till dem är att använda herpessalva ett par dagar innan samt ett par dagar efter behandling. För att undvika risken med hyperpigmenteringar är det absolut nödvändigt att använda högt solskydd, minst spf 30 vid vistelse i sol och helt undvika sol och solarium i två veckor efter behandlingen.

Kan behandlingen utlösa någon slags allergisk reaktion?
Allergiska reaktioner är inte vanligt vid microneedling. Behandlingen passar oftast även en hud som är näst intill överkänslig. Men det är av yttersta vikt att man påtalar eventuella allergier samt även påpekar ifall man upplevt något ovant efter en behandling så att terapeuten kan ta hänsyn till detta.

Vilka områden kan behandlas?
Med Powerlite Needle Pen kan man behandla alla delar av kroppen, men de vanligaste är ansikte, hals, dekolletage och händer där solen kommit åt och åldrat huden mer än övrigt.
Kroppsbehandlingar kan utföras varhelst man har oönskade ärr och hudbristningar.
Mot håravfall är det hjässa som behandlas.

Vilka resultat kan man förvänta sig?
Resultaten varierar för varje enskild individ. Faktorer som har effekt på huden och dess åldrande är till exempel hudtyp, ålder, levnadssätt, stressnivå, alkohol, solning, ämnesomsättning, hormoner, etniskt ursprung och medicinering.
Direkt efter en behandling när rodnaden lagt sig från rollningen har huden fått en frisk och rosig lyster. Närmaste dagarna efter behandlingen kan man uppleva en uppstramande effekt. Efter 2-6 veckor börjar man att se resultat på linjer, rynkor, ärr och bristningar, då nybildningen av kollagen och elastin kommit igång. Man upplever då att vävnaden är mjukare och att man fått en utjämnande effekt på hudstrukturen. Denna process fortsätter under en längre tid. Resultat ses ofta redan efter en behandling. Vid mimiska linjer där ansiktsmimik och muskulatur påverkar linjer ger microneedling endast begränsade förbättringar. De bäst synliga resultaten får man på rynkor runt ögon och mun, panna, käklinje, hals och dekolletage där hudens åldrande ofta börjar.
Förstorade porer kan reagera på microneedling med minskning av porstorleken. Även talgproduktionen i förstorade porer kan reduceras till en mer normal nivå.

Hur mycket ökar man hudens absorption genom microneedling?
Efter microneedling kan huden tillgodogöra sig upp till 90% av produkterna som läggs på, gentemot endast 0,3% utan nålningen. Tack vare microneedlingen får man ner de aktiva ämnena genom hudens naturliga barriär, utan microneedling hamnar de dyrbara ämnena mest på hudytan.

Hur snabbt kan man förvänta sig synliga resultat på ärr och bristningar?
Det beror helt på hur djupa ärr eller bristningar man har. Gör man behandling med ca 4-6 veckors intervall så bör man se någon form av förbättring efter varje läkning/behandling.
Kollagen- och elastin nybildningen är en relativt långsam process, men när denna väl kommit igång har man en ökad produktion under en längre tid och därmed får man successivt ett förbättrat resultat även efter behandlingskurens slut.

Försvinner rynkor, linjer, ärr och bristningar för alltid?
Man kan aldrig helt ta bort en rynka, ett ärr eller en bristning. Skadan finns i vävnaden och det man kan åstadkomma är en förbättring av vävnadsstrukturen så att problemet blir mindre framträdande. När det gäller linjer och rynkor så åldras huden kontinuerligt och därmed kan man emellanåt behöva upprepa behandlingen för att få igång kollagen- och elastin nybildningen på nytt.

Vad skall man tänka på innan behandlingen?
Kombination med vissa behandlingar, mediciner samt hudvård kan påverka behandlingsresultatet, därför är det viktigt att terapeuten alltid informeras om detta ändrat sig eller ifall något tillkommit sedan konsultation gjordes.
Man kan med fördel exfoliera huden ett par dagar innan behandling, för att få bort döda hudceller.
Viktigt att huden ser normal ut och inte har några irritationer vid behandlingstillfället.
Vid behandling mot håravfall är det viktigt att håret är rentvättat och att man inte har i några stylingprodukter.

Vad skall man tänka på efter behandlingen?
Samma dag som behandlingen gjorts skall man låta huden vila från hudvårdsprodukter. Undvik all användning av make-up, kemiska preparat, tvål, parfym samt avstå från träning, bastu, varma bad och klor. Låt huden vila från sol eller solarium i två veckor efter behandling. Använd solskyddsfaktor spf 30 eller högre vid vistelse i sol.
Vid kroppsbehandlingar är det bra om man bär lösa kläder som inte sitter åt. Det är också bra att tänka på att inte direkt efter en behandling vira en sjal runt ansikte och hals ifall den inte är nytvättad.

Hur mycket kostar behandlingen?
Innan behandlingen påbörjas genomförs alltid en konsultation där man går igenom behandlingen samt får en exakt prisuppgift.
Priset på behandlingen är beroende av hur den kombineras. För att få en exakt prisuppgift ber vi dig att boka tid för en kostnadsfri konsultation.

Kan jag ta på krämer och make-up direkt efter behandlingen?
Man skall låta huden vila från make-up och hudvårdsprodukter samma dag som behandlingen görs. Låt det som terapeuten lagt på vid behandlingen vara kvar i mesta möjliga mån.
Tidigast nästa dag kan man återgå till sin vanliga rutin, men viktigt att man återfuktar och använder minst solskydd spf 30.

Kan jag sola efter en behandling?
Låt huden vila från sol eller solarium i två veckor efter behandling. Använd solskyddsfaktor spf 30 eller högre vid vistelse i sol.