Välkommen till vår värld gilla oss på Facebook.
 Instagram-icon

Kemisk peeling


Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där man lägger på aktiva ämnen på huden, ofta syror av olika slag, för att förbättra och föryngra huden.

Kemisk peeling finns i en mängd varianter som passar för olika hudproblem. Vi arbetar med produkter från Mene&Moy, en av världens frästa tillverkare av kemisk peeling och medicinsk hudvård. Kemisk peeling skall kombineras med behandling med krämer hemma, medicinsk hudvård. Dels underhåller man resultatet av peelen och dels har man en kontinuerlig föryngrande, rengörande och förebyggande effekt på huden.

Några av våra vanligaste peeler är:

GLYCOLIC MASK
En lätt aha-syrapeel för allmän uppfräschning av huden. Den verkar djuprenande, föryngrande, motverkar acne, tar bort små hårfina rynkor och minskar porer samt ger huden spänst och lyster. För alla åldrar, ett sätt att motverka den påfrestning vår hud får av inomhusliv och luftföroreningar. Djuprenande för att förebygga och minska acne och få huden jämnare. När man vill ha lite mer än en vanlig ansiktsbehandling eller aha-syrabehandling.

COSMO PEEL
En medelstark tca-syrapeel som används i serie om 4 peeler när man vill ha en påtaglig föryngring av huden. Mycket lämplig kemisk peeling för hals och dekolltage. Medelstark peel för åldrad eller solskadad hud där smårynkor slätas ut, hudens textur förfinas, pigmentojämnheter tas bort och man stimulerar kollagenbildning på djupet. Motverkar ålderstecken i huden som små rynkor, matt och ojämn yta, minskad elasticitet.

LIGHTENING PEEL
En medelstark aha-syrapeel med blekande och pigmentstabiliserande effekt. Bleker ner och motverkar pigmentfläckar och ojämn pigmentering och har föryngrande och utslätande effekt. Mer föryngrande än Glycolic mask. Används för att motverka begynnande ålderstecken i huden som små fina rynkor, vidgade porer, matt och ojämn yta.
För pigmentfläckar som funnits en tid rekommenderas 4 peeler i serie med några veckors mellanrum. Detta är en pigmentblekande peel framtagen speciellt för att bleka ner pigmentfläckar och hyperpigmenteringar efter solning, hormonella pigmenteringar som melasma, och för att förebygga att nya fläckar uppkommer. Lightening peel innehåller de pigmentreglerande ämnena kojic acid och phytic acid.
Lightening peel är den aha-behandling som rekommenderas för alla typer av hormonella pigmenteringar som melasma och kloasma.

TCA CHELATED PEEL
En stark tca-syrapeel med kraftigt föryngrande effekt som ger utslätning av rynkor, ärr och acneärr. Efter behandling får man en kraftig hudrodnad i 3 dagar och därefter en uttalad fjällning i 3-4 dagar. Man bör undvika solning i 5 veckor efteråt. Stark peel för kraftigt åldrad och solkskadad hud och för hud med acneärr. TCA chelated peel jämnar ut huden nästan lika mycket som en laserslipning men med en mycket kortare konvalescens